kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
9 Nisan 2009, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

2 bin 500 kişiyi gözaltına aldırdı

09.04.2009
Savcı Gök'ün iki yılda belediyelerde ve yargı görevlilerine yönelik gerçekleştirdiği yolsuzluk operasyonlarında yaklaşık 2 bin 500 kişi gözaltına alındı. Bunlardan bin 300'ü tutuklandı. Savcı'nın bazı operasyonları şunlardı:
* TIRPAN: İzmir'den Antalya'ya kadar geniş bir bölgede çete ve uyuşturucuya karşı "Tırpan 1" ve "'Tırpan 2" operasyonlarında 30 kişi tutuklandı.
* ANAFOR: Liderliğini Ahmet Tekin Baykal'ın yaptığı suç örgütüne yönelik 11 ili kapsayan operasyonda, örgütün Kuşadası'ndaki işkence çiftliğine Sikorsky helikopterle baskın düzenlendi. 54 kişi tutuklandı.
* BUCA: 400 jandarma ve polisle Kaynaklar Beldesi Belediyesi'ne yapılan baskında AK Partili Belediye Başkanı Mustafa Karagülmez ile birim müdürleri ve Buca İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Musa Sarıkaya'nın da aralarında bulunduğu 19 kişi gözaltına alındı.
* OKALİPTUS: Çeşme'de düzenlenen "Okaliptus" adlı operasyonda, ünlü şarkıcı Özcan Deniz'i, anlaşmaya rağmen sahneye çıkmayıp, işletmeyi zarara uğrattığı için vurdurduğu belirlenen kulübü işletmecisi Tamer Manavcı ve Yalçın Şahin'in liderliğini yaptığı 18 kişi gözaltına alındı.
* YENGEÇ: Cezaevindeki çete liderlerinin rüşvet karşılığı tahliye edildiği ihbarıyla düzenlenen operasyonda, 2. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı ile 16 avukatın da aralarında bulunduğu 40 kişi gözaltına alındı.
* SARMAŞIK: Güzelbahçe ile Menderes ilçesine bağlı Değirmendere Beldesi belediye başkanlarının da bulunduğu 86 kişi gözaltına alındı.
* ARIKOVANI: Buca Belediyesi'ne yönelik Arıkovanı operasyonda, Cemil Şeboy, eşiyle birlikte havalimanı yolunda otomobilinde gözaltına aldı. Operasyonda gözaltı sayısı 30'u buldu.
* FARE KAPANI: Alacatı Belediyesi'nde yaklaşık 50 kişinin gözaltına alındığı operasyonda, CHP'li Başkan Muhittin Dalgıç'ın da bulunduğu 6 kişi tutulandı. Dalgıç, itiraz üzerine daha sonra onlarda serbest bırakıldı.
* KONAK: Konak Belediyesi'ne düzenlenen yolsuzluk operasyonunda, 64 kişi gözaltına alındı, 26 kişi tutuklandı.