kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
9 Nisan 2009, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Turkcell'den "geleceğe koşanlar"a destek

Giriş Saati : 08.04.2009 17:54
Turkcell, "Geleceğe Koşanlar" projesi kapsamında 12-16 yaş arasındaki 160 yetenekli sporcuya profesyonel eğitim desteği verecek. ..
Turkcell, Gençlik Spor Genel Müdürlüğü ile geliştirdiği "Geleceğe Koşanlar" projesi kapsamında 11 ilde, 12-16 yaş arasındaki 160 yetenekli sporcuya profesyonel eğitim desteği verecek.

8 Nisan'da Ataköy Olimpiyatevi'nde yapılan ve Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu ile Birleşmiş Milletler Türkiye Koordinasyon Temsilcisi Halide Çaylan'ın da katıldığı protokol imza töreninde, Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül ile Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv "Geleceğe Koşanlar" projesini başlattı. Proje kapsamında Turkcell ve GSGM, olimpiyatlarda Türkiye'yi temsil edecek başarılı sporcular yetiştirmeyi hedefliyor.

Birleşmiş Milletler projesi olan Medeniyetler İttifakı Ulusal Planı kapsamına alınan "Geleceğe Koşanlar" projesinde bireysel spor dallarında başarıya ulaşabilecek potansiyeldeki 12-16 yaş arasındaki gençlere özel bir eğitim sağlanarak Türkiye'ye başarılı milli sporcular kazandırılacak.

Projenin başlangıcında, 11 ilde seçilecek 160 yetenekli genç sporcuya, 6 farklı spor dalında özel eğitim verilecek. Halter, Kayak, Yüzme, Tenis, Atletizm ve Görme Engelli Bisiklet dallarında haftanın tüm günlerine dağılan ve özel antrenör eşliğinde verilecek eğitimlerle, 2010 yılındaki turnuva ve müsabakalara, 2012 Londra Paralimpik Oyunları'na ve 2016 Olimpiyat Oyunları'na katılacak milli sporcular yetiştirilecek.

Milli sporcu adayları, Tunceli ve Hakkari'de kayak İstanbul ve Antalya'da tenis, , Kastamonu ve Edirne'de yüzme, Konya'da halter, Adana'da atletizm-atmalar, Bursa'da atletizm-orta mesafe, Ankara ve Tokat'ta ise görme engelliler bisiklet dalında eğitim alacak.

Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu, toplantıda yaptığı konuşmada, "Geleceğe Koşanlar" projesinin ufku açık ve başarılı sporcular yetiştirme açısından önemini vurguladı. Bakan Başesgioğlu; "Ülkemizin olimpiyatlarda üstün başarı göstermesi için birçok branşta sporcu yetiştirilmesi en önemli gündem maddemizdir. Bu misyon çerçevesinde şekillenen projeye Turkcell gibi sektöründe önemli şirketin destek olması mutluluk vericidir. Turkcell'i bu kurumsal sosyal sorumluluk çalışması için tebrik ediyorum" dedi.

Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv ise konuşmasında, "Geleceğe Koşanlar" projesinin, Türkiye'nin genç nüfus potansiyelini spor alanındaki başarılar için bir fırsata dönüştürmesi açısından önemine değindi. Ciliv, "Ülkemizin takım sporlarında yakaladığı başarının bireysel spor dallarında da yakalanmasını önemsiyoruz. Genç sporcularımızın profesyonel antrenörler eşliğinde, sürekli ve çok çalışmalarının başarıyı getireceğine inanıyoruz. Bu nedenle Geleceğe Koşanlar'a odaklandık ve Turkcell olarak başarılı genç sporculara destek vermekten mutluluk duyuyoruz" diye konuştu.

Proje kapsamında Nisan ayı içerisinde illerde Gençlik ve Spor İl Müdürlükleri ilgili federasyonlarla birlikte duyuru yaparak 12-16 yaş grubunda seçmeleri gerçekleştirecek. Seçmelerin tamamlanmasının ardından Mayıs ayı başında ise çalışmaların başlatılması planlanıyor.