kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
9 Nisan 2009, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

80 torunu 24 torununun torunu var

AA
Giriş Saati : 09.04.2009 13:54
Güncelleme : 09.04.2009 22:28
Yeni Haber
Giresunda yaşayan ve gerçek yaşının 113 olduğunu iddia eden Güller Türksever'in 80 torunu, 24 torununun torunu var...
Merkeze bağlı Sayca köyünde yaşayan Güller Türksever, 6 çocuğundan 4'ünün hayatta olduğunu, 80 torunu, 24 de torununun torunu olduğunu belirterek, ''Sağlığım yerinde, sadece yaşlılıktan dolayı şikayetim var. Kulaklarım da ağır işitiyor'' dedi. Uzun yaşamasının sırrının stresten uzak bir yaşam sürmesi olduğunu ifade eden Türksever, şöyle konuştu:

''Nüfusa geç yazıldım, gerçek yaşım 113'tür. Ben öyle hesaplıyorum. Babam Çanakkale Savaşı'nda şehit oldu. Babamın bize 3 ay sonra künyesi geldi. 23 yaşında evlendim. 6 çocuğum oldu. Bunların 2'si öldü. Tüm çocuklarımdan 80 torun, 24 torunumun torunu var. Torunumun torunlarının hepsi de Almanya'da yaşıyor. Ben sadece kışın, 2-3 ay gibi kent merkezinde büyük kızımın yanında kalıyorum.''

Bu yaşta olmasına rağmen yılın büyük bir bölümünü 48 yıldır kimseye ihtiyaç duymadan yalnız yaşadığını belirten Türksever, uzun yaşamasının sırrını şöyle anlattı:

''Bahar geldi, yine köyümdeki evimde yalnızım. Son 3 seneye kadar orucumu da tutuyordum, şimdi yaşlılıktan tutamıyorum. Uzun yaşamanın sırrı, stresten uzak bir yaşam ve küçük yaşlarda başladığımız ibadettir. Bu yaşıma kadar kimsenin işine karışmadım. Kimseye kızmadım, kendimi de kimseyi kızdırtmadım. Yoğurt, süt yedim. Namazımı kıldım. Her gece yatarken de Yasin Suresi'nin 10 satırını ezbere okudum. Ömrüm hep böyle geçti.''

Bazen yalnızlıktan sıkıldığını, ancak yalnız olmasının kendisini yormadığını, kendi ihtiyaçlarını karşılayabildiğini ifade eden Türksever, ''Ben böyle mutluyum. Son olarak geçen ay rahatsızlığımdan dolayı Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine tedaviye gittim. Doktorlar rahatsızlığımı yaşlılığa bağladılar. Çok yaşamak istiyorsan, hem üzülmeyeceksin hem de üzmeyeceksin '' dedi.