kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
9 Nisan 2009, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Hadise'ye Adana'dan 3 kıyafet

AA
Giriş Saati : 09.04.2009 11:30
Güncelleme : 09.04.2009 22:28
Yeni Haber
Adana Olgunlaşma Enstitüsü, sanatçı Hadise'ye üç alternatifli Eurovision giysisi hazırladı. Enstitüde yaklaşık 2 ay süren çalışmayla hazırlanan giysilere ''Osmanlı'', ''Taş devri'' ve 'Yeniçeri'' adları verildi...
''Osmanlı'' adını taşıyan bordo renkli giysi, üzerindeki fantazi türdeki nakış uygulamaları ve incilerle dikkati çekiyor. Osmanlı esintisinin yakalanmaya çalışıldığı giysiyi, yine Osmanlı tarzı şapka süslüyor.

HADİSE FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYINIZ...

''Taş devri'' adı verilen, krem ve lame renklerindeki giysi ise ünlü Karaisalı dokumalarının desenlerinden esinlenerek hazırlanmış. Basit nakış iğnelerinin kullanıldığı giyside, basen kısmından aşağı süzülen saçaklarla şarkının ritmine uyum sağlamasına özen gösterilmiş.

''Yeniçeri'' adı verilen giyside ise mor, eflatun ve gümüş renkler hakim. Göğüs kısmında geyik ve av sahnesinin canlandırıldığı, Osmanlı minyatürü bulunan giysi, yine Osmanlı minyatürlü şapka ile tamamlanıyor.

Üç giysinin ortak özellikleri ise göbek kısımlarının açık olması. Olgunlaşma Enstitüsü Müdürü İkbal Kalın, 2 ay süren çalışma ile özenle hazırladıkları giysilerin fotoğraflarını Hadise'nin menajerine gönderdiklerini bildirdi.

Kalın, Hadise'nin bu giysilerden herhangi birine karar vermesi halinde yarışmada Türkiye'nin yanı sıra Türk el sanatlarının tanıtımına da katkı sağlayacağına inandığını kaydetti.