kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
9 Nisan 2009, Perşembe
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Çizerler
Sabah Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Buzz
 
24 Saat
24 Saat
Günaydın  
ELİF KORKMAZEL
Bugün ne pişirsem?

Tavuklu sebze salatası

Tavuk göğsünü haşlayıp, küp küp doğrayın. Sebzeleri yıkayıp, arzu ettiğiniz şekilde doğrayın. Az suda ya da buharda 10-12 dakika haşlayın. Sonrasında sebzeleri ve tavuk parçalarını karıştırıp, servis tabağına aktarın. Sos için yumurta sarılarını, sirke, tuz ve karabiberi ısıya dayanıklı bir kaba aktarın. Bu kabı sıcak su dolu daha büyük bir kabın içine koyun ve sosu çırparak ısıtın. Küçük küçük parçalara ayrılmış tereyağını katıp, çırpmaya devam edin. Limon suyunu damla damla katıp karıştırın. Sosu soğutmadan salatanın üzerine gezdirin.

Malzemeler
* 300 gr.tavuk göğsü
* 200'er gr.brokoli ve karnabahar
* 2 adet kabak
* 1 adet havuç
Sos için:
* 3 adet yumurta sarısı
* 2 çorba kaşığı sirke
* Karabiber
* 4-5 çorba kaşığı tereyağı
* Yarım limonun suyu
* Tuz

* * *
Yoğurtlu milföy böreği
Ezilmiş beyaz peynir, oda sıcaklığında erimiş margarin, yoğurt ve yumurtaları bir kapta karıştırın. Hazırladığınız bu karışımı milföy hamurlarının üzerine pay ederek sürün ve rulo yapın. Yağlanmış fırın tepsisine dizip, üzerlerine yumurta sarısı sürün. 180 derece fırında 25 dakika pişirin.

Malzemeler
* 4-5 çorba kaşığı beyazpeynir
* 4 çorba kaşığı margarin
* 2 çorba kaşığı yoğurt
* 2 adet yumurta
* 10 adet milföy hamuru

* * *
Nohut çorbası
Nohudu akşamdan ıslatın. Ertesi gün iyice yumuşayıncaya dek haşlayın. Sonrasında suyunu süzdürüp, kabuklarını ayıklayın, robottan geçirip püre haline getirin. Tavuk suyunu tencereye aktarıp biraz ısıttıktan sonra içine nohudu ekleyin. Kimyon, tarçın ve tuzunu katıp, yoğunlaşıncaya kadar kısık ateşte pişirin. Üzerine tereyağını ve limon suyunu ekleyip, bir taşım daha kaynatın.

Malzemeler
* 1 su bardağı nohut
* Tuz
* 5 su bardağı tavuk suyu
* 1'er tatlı kaşığı kimyon ve tarçın
* 1 adet limon
* 2 çorba kaşığı tereyağı


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.

Ayrıntılar için lütfen tıklayın