kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
9 Nisan 2009, Perşembe
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Emlak Buzz
 
24 Saat
24 Saat

Beylikdüzü'nün çehresi Office Park ile değişecek

DİLEK TAŞ
01.04.2009
Beylikdüzü'nde rezidans, ofis ve otelden oluşacak İstanbul Office Park projesi bölgenin çehresini değiştirmeyi amaçlıyor. 2011'de tamamlanacak projede çok amaçlı kullanım alanları yaratılacak..
Bekay İnşaat, krizde de projelerine dur demiyor. Beylikdüzü'nde İstanbul Ofis Park projesini hayata geçiren şirket içerisinde oteli ofis bloğu ve residenceların bulunduğu karma bir projeyi hayata geçiriyor. Hadımköy kavşağının güney ucunda 50 dönüme varan iki komşu arsanın üstüne inşa edilecek proje 290 bin metrekare inşaat alanına sahip. İçerisinde bir 50 bin metrekare ofis alanı buluna üç ofis bloğu, 150 yataklı business otel ve ortalama 300 rezidanstan oluşacak bir rezidans bloğu yer alan projenin mimarları ise Gökhan Avcıoğlu ve Dara Kırmızıtoprak.

Dört mevsimlik proje
Avcıoğlu ve Kırmızıtoprak projeyi sıradan bir proje olarak ele almaktan çok bir şehircilik konusu olarak ele aldıklarını kaydediyor. Hem özel araba hem de toplu ulaşım araçları ile ulaşılabilecek projede yaşayacak olanlar için gece ve gündüz kullanım, dört mevsimde değişen kullanım alanlarıyla birlikte ele aldılar. Bu amaçla iki arsanın birleşiminden oluşan bölgede arsaların ortasından geçen yol hem indi bindi alanı olarak kullanılıyor hem de projedeki ofis, rezidans ve dükkan gibi karma alanları birbirine bağlayan bir meydan işlevi görüyor. Projenin çarşı bölümündeki dükkanlar, alışveriş alanları, kafe ve restoranlarla hem yüzünü sokağa dönüyor hem de meydana ve kendi iç sokağına açılıyor.

Stüdyo ve loftlar da var
Çarşı bölümünün hemen üstünde ise geniş çatı bahçesi bulunan 70 m2'lik stüdyo daireler ile 100-150'm2'lik loftlar yer alıyor. Projenin ortak kullanım alanında ise açık ve kapalı havuz, gym, spa ve bir eğlence merkezi bulunuyor. Projenin içindeki 150 yataklı business otel ise iki ofis bloğu ve residence bloğu arsasının köşesine yerleştirilmiş.
Haberin fotoğrafları