kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
8 Nisan 2009, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

''Kaçırılmış bir fırsat''

AA
Giriş Saati : 08.04.2009 19:30
Yeni Haber
CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, ''Obama'nın ziyaretinde Türkiye'nin bazı sorun ve onulardaki tezlerinin daha net anlatılması gerekirdi'' dedi.

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK), Genel Başkan Baykal, başkanlığında toplandı.

Alınan bilgiye göre toplantıda, gündemdeki konuların yanı sıra ABD Başkanı Barack Obama'nın Türkiye ziyareti ile ekonomideki gelişmeler ele alındı.

Genel Başkan Baykal, Obama'nın ziyaretine ilişkin ''kaçırılmış bir fırsat'' değerlendirmesini yaparak, ''bu ziyarette Türkiye'nin bazı sorun ve konulardaki tezlerinin daha net anlatılmasının gerektiğini, ancak bunun yapılmadığını'' savundu.

Obama'nın ziyaretinin halkla ilişkiler açısından başarılı olduğunu vurgulayan Baykal, ''Türkiye'deki belli hassasiyetleri gözettiği anlaşılıyor. Laiklik vurgusu, Atatürk ile ilgili sözleri olumlu. Bu gezi ile Türkiye'yi sahiplenmek istediği anlaşılıyor. Muhalefetle de görüşülerek sadece iktidara değil, bütün Türkiye'ye yakınız mesajı verilmek istendi. Bu doğru bir mesajdı'' dedi.

''Sorunlu konularda ABD'nin ne yapacağının, Obama'nın tavrının ne olacağının bu ziyarette görülemediği'' değerlendirmesinde bulunan Baykal, kilit sorunlarla ilgili görüşlerinde genel nitelikler sergilediğini kaydetti.

Baykal, toplantıda, Türkiye-AB ilişkilerine de değinerek, ''Türkiye gittikçe laik sistemden uzaklaşıyor. Bu uzaklaşma AB ülkelerinde tedirginlik yaratıyor. AKP'nin anlayışı laiklik konusundaki tutumu Türkiye'nin AB'ye girmesini giderek imkansızlaştırıyor'' görüşünü savundu.

Yerel seçimlerin ve Obama'nın Türkiye ziyaretinin ardından artık önceliğin ekonomik sorunları verilmesi gerektiğini vurgulayan Baykal, ''Reel sektör ciddi şekilde eriyor, ancak hükümet bunu seyrediyor'' dedi.

Bu arada, CHP'de, yerel seçim sonuçlarını 11 Nisan Cumartesi günü gerçekleştirilecek parti meclisi toplantısının ardından 18 Nisanda genel merkezde yapılacak il ve belediye başkanları toplantısında da ele alınacak.