kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
8 Nisan 2009, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Fakıbaba Saadet Partisi'ne geçti

İHA
Giriş Saati : 08.04.2009 19:24
Güncelleme : 08.04.2009 19:30
Yeni Haber
AK Parti'den yeniden aday gösterilmeyince istifa eden ve bağımsız olarak girdiği yerel seçimleri tekrar kazanan Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş'un taktığı rozetle SP'ye geçti.

Belediye Nikah Salonu'nda düzenlenen rozet takma törenine SP Genel Başkanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, SP Onursal ve eski Genel Başkanı Recai Kutan, eski Devlet Bakanı Lütfü Esengül, SP genel başkan yardımcıları, eski Adıyaman Belediye Başkanı Abdulkadir Kırmızı, Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, partinin eski belediye başkanları, il teşkilatı ile çevre illerden gelen belediye başkan adayları ve partililer katıldı.

Salona girdiğinde partililerin büyük sevgi gösterisiyle karşılaşan SP Genel Başkanı Kurtulmuş, partilileri selamladı. Törende konuşan SP Genel Başkanı Kurtulmuş, Şanlıurfa'nın seçimlerde demokrasi dersi verdiğini söyleyerek, "Urfa bir demokrasi dersi verdi. 'Ben ceketimi koysam seçtiririm' mantığı geride kaldı. 'Tahtayı koysam alırım' mantığı geride kaldı. Şimdi Urfa'da nasıl bir dünya şehri çıkartılır, nasıl bu toprakların bin yıllık medeniyetinin özü olan 7 bin yıllık Urfa ortaya çıkartılır ona bakacağız. İnanıyorum ki Urfalılar bunu da ortaya koyacaktır, şimdiden tebrik ediyorum" dedi. Partisinin 27 Mart seçimlerinde bir önceki seçimlerde aldığı 820 bin oyu 2 milyon 61 bin oya çıkardığını kaydeden Kurtulmuş, "Saadet Partisi oylarını yüzde 251 artırmıştır. Ama oylarını artırmasından daha önemli bir şey oldu. Saadet Partisi, diğerleri arasında sayılırken, görülürken, daha seçim kampanyası sırasında Türkiye'de varolan, fark edilen bir parti haline geldi ve 'Fark var' sloganı Türkiye'nin dört bir tarafında tuttu" şeklinde konuştu. Bundan sonraki hedeflerinin yüzde 5.2 olan oylarını yüzde 10'a yükseltmek olmadığını vurgulayan Kurtulmuş, hedeflerinin milleti iktidara getirmek olduğunu ifade etti. Kurtulmuş şunları söyledi: "Bundan sonraki hedefimiz yüzde 5.2 olan oyları yüzde 10'a çıkartmak değildir. Bundan sonraki hedefimiz Türkiye'nin muktedir iktidarına sahip olmaktır, milleti iktidara getirmektir. Geçtiğimiz seçimler, bu iktidar partisinin, Adalet ve Kalkınma Partisi'nin de kolay son seçimleriydi. Bundan sonraki bütün seçimler de iktidar partisi için son seçimler olacaktır. Bizim derdimiz; aman ha bu koltukta onlar çok oturdu, biraz da biz oturalım diye o koltukta oturmak değildir. Biz bunları yapacaksak o koltukta oturmayı asla istemeyiz. Son üç asırdır dünyayı yöneten zihniyet iflas etmiştir. 'Her şey, güç bizim elimizde ve dünyayı istediğimiz şekilde biz yönetiriz' diyen Batı uygarlığı iflas etmiştir. Burada, buradan ileri gidiş yoktur. Nerden mi biliyorum, Davos toplantılarından biliyorum. Davos'ta 5 gün ekonomiyi tartıştı dünya liderleri. Tartıştılar, tartıştılar neyi tartıştılar? Krizden nasıl çıkarız. Krizden çıkışın bir yolunun olmadığını kendileri de itiraf ettiler. Çünkü gücü elinde bulunduran ve dünyada paylaşmak gibi, insani değerler gibi, dostluk gibi, yardımlaşma gibi erdemlerin olmadığı bir dünya kurarsanız geleceği yer burasıdır."

Başbakan Erdoğan'ın ABD Başkanı Obama karşısında dik durması gerektiğini söyleyen Kurtulmuş, Obama'nın Irak'taki 140 bin askerin Türkiye üzerinden çıkacağını ve bunu hiç kimsenin istemediğini ileri sürdü.

Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba ise, Saadet Partisi'ne geçmekten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Bizim işimiz sizlerle arkadaşlar. Gerçekten ben Şanlıurfa'ya çok şey borçluyum. İnşallah sizlerle el ele verip kentimiz için çalışacağız" dedi. Konuşmaların ardından Kurtulmuş, AK Parti'den yeniden aday gösterilmeyince istifa eden ve bağımsız olarak girdiği yerel seçimleri tekrar kazanan Şanlıurfa Belediye Başkanı Fakıbaba'ya partisinin rozetini taktı. Kurtulmuş, daha sonra beraberindeki heyetle salondan ayrılarak Birecik ilçesine geçti.