kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
8 Nisan 2009, Çarşamba
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Çizerler
Sabah Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Buzz
 
24 Saat
24 Saat
Günaydın  
ELİF KORKMAZEL
Bugün ne pişirsem?

Peynirli patlıcan

Patlıcanı çok ince dilimleyin. Tuzlu suda haşlayın. Kağıt havlunun üzerine çıkarın. 1 çorba kaşığı sıvıyağda kızartın. Başka bir tavada sırasıyla domates suyunu, soğanı, maydanozu, sarmısağı ve rendelenmiş kaşar peynirini birkaç dakika soteleyin. Karabiber ve tuzu ilave edin. Sosun bir miktarını fazla derin olmayan bir fırın kabına koyun. Üzerine patlıcanları yerleştirin. Onun üzerine kaşar dilimlerini dizin. Tekrar sostan gezdirin. Aynı işlemi tekrarlayıp, sosun geri kalanını da döktükten sonra 200 derece fırında 20-30 dakika pişirin.

Malzemeler
* 2 adet patlıcan
* 2 çorba kaşığı sıvıyağ
* 1 su bardağı domates suyu
* Yarım demet kıyılmış maydanoz
* 2 çorba kaşığı soğan
* 1 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
* 8 dilim kaşar peyniri
* 2 diş dövülmüş sarmısakl Karabiber
* Tuz

* * *
Çikolatalı milföy topları
Milföy hamurlarının ikisini de, kare biçiminde dört eşit parçaya bölün. Elinizle biraz genişletin. Bitter çikolatayı ince kıyın. Hamurun içine koyun. Top şeklinde kapayın. Yağı kızdırın. Hamurları yağda çevirerek kızartın. Servis tabağına alın. Üzerine pudra şekeri ve rendelenmiş çikolata serpip, sıcak servis yapın.

Malzemeler
* 2 adet milföy hamuru
* 80 gr. bitter çikolata
* Kızartmak için sıvıyağ
* 1 çorba kaşığı pudra şekeri
* Rendelenmiş çikolata

* * *
Kolay pizza
Fırın tepsisini yağlayın. Üzerine yufkalardan birini serip, margarinle yağlayın. İkinci yufkayı serin. Tepsinin kenarından taşan yufkaları kesin. Tereyağını eritin. Süt ve yumurtayla karıştırın. Bu karışımdan kaşıkla alıp, yufkaların üzerine gezdirin. Fakat yufkaların karışımı iyice çekmesine dikkat edin. Daha sonra üzerine kaşar peyniri, sucuk, sosis, turşu ve zeytini koyun. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20 dakika pişirin.

Malzemeler
* 2 adet yufka
* 1 çorba kaşığı margarin
* 4-5 çorba kaşığı tereyağı
* 1.5 su bardağı süt
* 3 adet yumurta
* 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
* Yarım su bardağı dilimlenmiş sucuk
* Yarım su bardağı dilimlenmiş sosis
* 1 çay bardağı doğranmış salatalık turşusu
* Yarım su bardağı zeytin


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.

Ayrıntılar için lütfen tıklayın