kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
7 Nisan 2009, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

2 milyon 10 bin kişi numarasını taşıdı

AA
Giriş Saati : 02.04.2009 11:32
Numara Taşınabilirliği uygulamasından 5 ayda 2 milyon 10 bin abone yararlandı. ..
Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) yetkililerden edinilen bilgiye göre, 9 Kasım 2008'de başlayan uygulamada, 2 milyon 400 bin abone numarasını taşımak için başvurdu.

5 aylık sürede 2 milyon 10 bin abone cep telefonu numarasını değiştirmeden başka operatöre geçerken, 390 bin abonenin talebi ise reddedildi. Abonelerin numara taşıma taleplerinin ortalama 2 gün içinde karşılandığı kaydedildi.

NUMARA TAŞIMA SÜRECİ

Numarasını taşımak isteyen aboneler, abone merkezine bizzat başvuru yapıyor. Bilgilerin merkeze ve diğer operatöre iletilmesinin ardından ''Fiili taşıma zamanı'' SMS ile aboneye bildiriliyor. Abone, kendisine verilen yeni SIM kartını, taşıma zamanı bildirildiğinde makinesine takarak kullanmaya başlıyor. Numarasını taşıyan abone, yeni operatöründe faturalı veya kontörlü sistemi tercih edebiliyor.

Uygulama için abonelerin başvuru formu doldurmaları ve bireysel abonelerin TC kimlik numarası ve nüfus cüzdanı, kurumsal abonelerin ise ticari unvan ve vergi numarası ile başvuru yapmaları gerekiyor.

Abonenin mevcut operatörü, ''Numaranın başka bir aboneye ait olması'', ''Abonenin mevcut işletmecisinde numarasının değiştirilmesi talebinin bulunması'', ''Abonenin kimlik bilgilerinin, kimlik bilgisini ispat edemeyecek nitelikte yanlış veya eksik olması'', ''Taşınması istenen numaraya ait daha önceden başlatılmış veya devam eden taşıma işleminin bulunması'' halinde taşıma talebini reddedebiliyor.

Numara taşıma işleminde, operatörünü değiştiren aboneler arandığında, çağrıyı yapanlara ''Uyarı tonu'' veriliyor.