kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
7 Nisan 2009, Salı
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Çizerler
Sabah Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Buzz
 
24 Saat
24 Saat
HINCAL ULUÇ
Hıncal'ın Yeri

Meriç borcunu ödüyor!..

"BAKIN buraya yetiştim" dedi Kültür Bakanı Ertuğrul Günay .. "Yoğun işlerim arasında pek çok yere yetişiyorum, haberiniz olmuyor. Ama yetişemediklerimi Hıncal Bey hemen duyuruyor" dedi, beni göstererek..
Meriç Sümen Stüdyonun açılışındaydık, Göztepe'de cumartesi günü ve o günkü gazetede, Tekin Akmansoy'un 70'inci sanat yılına gelmeyen Kültür Bakanını eleştiriyordum..
"Ona da yetişmeliydiniz Sayın Bakan" dedim.. "Sahnede 70 yıl" diyen sanatçı dünyada kaç tane var?. Ömür boyu böyle bir davet alma şansınız kaç?.."
Günay sözü bana bıraktı, sonra..
"Yukarda bir resim var" dedim.. "Aslında bir heykel olmalıydı, Ankara'da mesela Opera Meydanında durmalıydı.. Madam'ın resmi.. Madam Ninette de Valois .. Dünyanın en büyük dans hocalarından biri.. İngiliz balesinin gururu.. Kraliyet Balesinin kurucusu.. Ömrünün büyük bir bölümünü Türkiye'ye vakfetti. Geldi yıllarca burada yaşadı. Türk balesini kurdu. Moskova Bolşoy'a baş balerin olarak (Giselle) çıkan ender yabancı dansçılardan biri Meriç'i, Meriçleri yetiştirdi.. Meriç üç gün önce beni aradı.. 'Başıma ne işler açtı dostlar. Beni bu stüdyoyu kurmaya mecbur ettiler' dedi.. 'İyi etmişler' dedim.. 'Madama olan borcunu yeni Meriçler yetiştirerek ödeyebilirsin ancak..'"
Bakan "Mesajı aldım" dedi.. "Bana iyi bir heykeltıraş bulun hemen.."
Yani.. Yakında Opera meydanında Madam'ın heykelinin kurdelasını keseceğiz.
Meriç de şimdiden müjdeyi verdi.. "Hıncal iki müthiş yetenek var öğrencilerim arasında" dedi.
Meriç hem miniklere, hem konservatuar öğrencilerine dersler veriyor..
Meriç Sümen Stüdyo, Göztepe M.Mazhar Bey Caddesi 89'da..
Telefonu 0216 565 93 41.
http://mericsumen.com'u tıkladınız mı, tüm bilgilere ulaşırsınız.
Bu arada.. Lafı geçti. Tekin Ağbiyi de kutlarım. 70'inci yıl jübilesinde sahneye koyduğu Göktaşı adlı oyunda Akasya Aslıtürk'ü yarıçıplak sahneye çıkardığı için. O sahnenin resmi sayesinde jübilenin girmediği gazete kalmadı.
Tekin Akmansoy bizi bizden iyi tanımış!..


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.

Ayrıntılar için lütfen tıklayın