kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
7 Nisan 2009, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Dünya medyası bu ziyarete kilitlendi

07.04.2009
Ziyaret, ilişkileri canlandıracak
AFP (Fransa): Obama, kritik müttefikle bağları kuvvetlendirmek için Türkiye'de. İlişkileri canlandırmak ve Müslüman ülkeyi Batı'ya sıkı sıkıya bağlamak için görüşmeler yapacak.

Yakın müttefikine bağlılık teyidi
CBS (ABD):
ABD Başkanı Obama, Türkiye'de dostluk ile Irak'taki savaşı dindirmek ve Ortadoğu'ya istikrarı getirmek için yardım arıyor. Ziyareti, selefi Bush'a büyük güvensizlik duyan Müslüman dünyada da yakından izleniyor.
Bloomberg (ABD): Başkan Obama, ülkesinin Türkiye ile olan ittifakına bağlılığını teyit etmek istiyor.
Reuters (İngiltere): Obama, artan nüfuzuyla, İran ve Afganistan'da çözüm için yardımına ihtiyaç duyduğu Türkiye ile ilişkilerini yenileme arayışında.

Müslüman Avrupa ülkesi muamelesi
The Wall Street Journal (İngiltere):
Obama, Türkiye'ye 'Müslüman dünyaya ait bir ülke' muamelesi yapmak yerine, 'Müslüman bir Avrupa ülkesi' muamelesi yaparsa ziyaret başarılı olur.

Müttefik ülke önemine vurgu
New York Times (ABD):
Obama, Türkiye'yi, Doğu ile Batı arasında köprü vazifesi gördüğünü söyleyerek övdü. Başkan, önemli bir müttefik olarak Türkiye'nin önemine vurgu yaptı.

Onurlandıran bir hareket görülüyor
Los Angeles Times (ABD): Türkiye, bu ziyareti önemini onurlandıran bir hareket olarak görüyor.

Karmaşık politikada kritik rol Türkiye'nin
Washington Post (ABD): Obama, Türkiye'de umut ve eleştiriyle karşılandı. 'Gelen Obama, pabucunu hazırla' posterleri açıldı. Yüksek profilli ziyaret, laik ülkenin karmaşık bölgesel politikalarda oynayabileceği kritik role işaret ediyor.

Yeni köprü Avrupa'yı endişelendiriyor
Elefteros Tipos (Yunanistan): Obama'nın ziyaretiyle kurulan yeni jeopolitik köprü, Avrupa'yı endişelendiriyor.

Karamanlis yalvardı vekil, Türkiye oldu
Ethnos (Yunanistan): Erdoğan, AB'nin şerifi. Başbakan Karamanlis'in, ABD'ye Ege'ye müdahale etmesi için yalvardığı bir sırada Başkan Obama, Türkiye'yi bölgedeki vekili ve stratejik ortak ilan etti.

Türkiye'nin rolünü daha da artıracak
Şinhua (Çin): Bu ziyaret, Türkiye- ABD ilişkilerini daha da geliştirecek. Türkiye'nin bölgedeki rolünün önemini de artıracak.

Ermeni meselesi mayın tarlası gibi
Independent (İngiltere): Obama, daha önce verdiği Ermeni soykırımını tanıma konusunda ne yapacak? Ermeni oyları kazanmak için verilen sözünün ilk harfini bile ağzına almamak için hem kendisi hem de heyetindekiler dikkat edecek. Ama 24 Nisan'da mayın tarlasından geçmek sorunda kalacak.

İlk kez böyle bir ikili görüşme yapacak
BBC (İngiltere):
Obama, Türkiye ile daha yakın ilişkiler kurmak için çalışacak. Obama, Kanada'ya yaptığı gezi sonrası ilk kez böyle bir ikili görüşeme yapacak.

Laiklik ilkesinin altını çizmeyi önemsedi
Le Soir (Fransa): Obama, Türkiye Cumhuriyeti'nin laiklik ilkesinin altını çizmeyi tercih etti. Obama, 7 yıllık gerginlikten sonra Türk yöneticilerin ve kamuoyunun gönlünü tekrar kazanmak istiyor.

Türkiye için tam bir diplomatik zafer
AP (ABD): Uçağının merdivenlerinden koşarak Ankara'da havalimanına inen Obama görüntüsü, önceki ABD yönetimlerince görmezden gelinen Türkiye için tam bir diplomatik zafer.