kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
7 Nisan 2009, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Adana'da seçimlere soruşturma

AA
Giriş Saati : 07.04.2009 14:54
Güncelleme : 07.04.2009 18:27
Yeni Haber
Adana'da, AK Parti ve CHP'nin yerel seçimlerde oy sandıklarının ''tutanaklarında oynandığı'' iddiası üzerine, Cumhuriyet Savcılığınca soruşturma başlatıldı. ..
Adana'da, AK Parti ve CHP'nin yerel seçimlerde oy sandıklarının ''tutanaklarında oynandığı'' iddiası üzerine, Cumhuriyet Savcılığınca soruşturma başlatıldı.

Cumhuriyet Savcılığı, AK Parti ve CHP'nin, 29 Mart yerel seçimlerinde, Seyhan 4. İlçe Seçim Kurulu'nun bulunduğu Adliye binasına sandıkların kapanmasından sonra oy torbalarının getirilişi sırasında ''tutanaklarda oynandığı'' iddialarını değerlendirmeye aldı.

Adana Cumhuriyet Savcısı Hüsnü Sarıkaya, itirazlar doğrultusunda, oy tutanaklarında oynanma olup olmadığının belirlenmesi amacıyla Adliye binasının girişi ve koridorlarında bulunan kameralarca kaydedilen görüntüleri incelemeye aldı. Yapılan inceleme sonucunda iddialarla ilgili bulguya rastlanılması halinde, ''seçim suçu'' kapsamında işlem yapılabileceği öğrenildi.

Bu arada, AK Parti Adana İl Başkanı Mehmet Sağlam ve CHP Adana Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ümit Özgümüş de Cumhuriyet Savcısı Sarıkaya ile görüştü.

Mehmet Sağlam, adliyeden ayrılırken açıklama yapmazken, Ümit Özgümüş ise konuyla ilgili basın toplantısı düzenleyeceklerini söyledi.
Öte yandan, Cumhuriyet Savcılığının, yerel ve bazı ulusal gazetelerde çıkan, ''Adana'daki seçim kurulu görevli iki kişiye Adana Büyükşehir Belediye Başkanı ve MHP adayı Aytaç Durak tarafından önceki seçimler sonrasında çay bahçesi işletmesinin verildiği'' yönündeki haberleri de ihbar olarak kabul ederek incelemeye aldığı bildirildi.