kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
7 Nisan 2009, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Obama Türkiye'den ayrıldı

AA
Giriş Saati : 07.04.2009 15:18
Güncelleme : 07.04.2009 19:56
Yeni Haber
Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Barack Hüseyin Obama, iki günlük temaslarının ardından Türkiye'den ayrıldı. ..
ABD Başkanı Barack Obama, saat 14.20'de Türkiye'den ayrıldı.

Obama, Atatürk Havalimanı'ndan Devlet Bakanı Mehmet Şimşek, İstanbul Valisi Muammer Güler, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah ve ABD'nin İstanbul Başkonsolosu Sharon Wiener ile öteki ilgililerce uğurlandı.

Atatürk Havalimanı'na uzun bir araç konvoyu eşliğinde gelen Obama, konvoydaki iki limuzinden arkada bulunandan indi. Obama, kendisini uğurlamaya gelenlerle tokalaştıktan sonra, ''Air Force One'' uçağının merdivenlerinden tek başına çıktı ve uçağın kapısından el salladı.

Obama'nın uçağa girişinin ardından diğer görevliler de uçağa bindi.

HAVALİMANINDAN NOTLAR

Barack Obama, Türkiye'den ayrılmadan önce Atatürk Havalimanı'nda geniş güvenlik önlemleri alındı. Havalimanı çevresindeki binaların üzerine özel harekat timleri yerleştirilirken, bir helikopter de alan üzerinde denetimlerde bulundu.

Obama'yı görüntülemek isteyen basın mensupları kendileri için oluşturulan platforma alınırken Türk ve ABD'li görevliler tarafından arandı. Bu arada, platforma patlayıcı maddelere hassas bir cihaz konulduğu görüldü. Bir polis köpeği de basın mensuplarının kamera ve fotoğraf makinelerini koklayarak arama yaptı.

Atatürk Havalimanı, Başkan Obama'nın uçağı ''Air Force One'' havalanmadan önce 15 dakika ve havalandıktan sonra 15 dakika süreyle uçuş trafiğine kapatıldı.