kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
7 Nisan 2009, Salı
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Çizerler
Sabah Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Buzz
 
24 Saat
24 Saat
HINCAL ULUÇ
Hıncal'ın Yeri

Agâh!..

ŞAKİR Bey'e (Eczacıbaşı) minnet ve şükran.. Şakir Beye teşekkür.. İstanbul Kültür Sanat Vakfı, Film Festivali'nde Onur ödüllerinden birini Agâh Özgüç'e verdiği için..
Yıllardan beri dilimde tüy bitti, tüm ömrünü, sinemaya, Türk sinemasına harcayan Agâh'ın en büyük ödüle layık olduğunu anlatmaktan.. Onun arşivciliği, belgeciliği, sayısız kitapları, gelecekte sinemamızı araştıranlara hem de ne bulunmaz faydalar sağlayacak.. Bu Agâh'ı görmezden geldiler yıllar yılı, sinemadan milyarlar kazananlar.. Bir manevi ödülü dahi çok gördüler..
Sonunda İKSV, Şakir Eczacıbaşı, vefasızlığa son verdi..
Teşekkürüm ondandır..
Üç yıl önce Haldun Dormen'e "Afife'nin onur ödüllerini, hatır gönül eş dosta dağıtıyorsunuz.. Tiyatroya Hizmet ödülünü en çok hak edenlerin başında Jak Kamhi geliyor. Bu kentin en pahalı alışveriş merkezlerinden birinde tiyatroya o kadar salonluk yer ayırmasa, bu ödül dağıttığınız sanatçılar nerde oynardı?. Jak Bey'e hak ettiği ödülü verin ki, öteki alışveriş merkezi sahiplerine de örnek olsun" dedim.. Haldun, "Ne kadar haklısın. Biz nasıl düşünmedik, ama bu yılın ödülleri açıklandı, artık çok geç, seneye" dedi. Üç yıl daha geçti aradan. Bu yıl da açıklandı ödüller, Jak Bey gene yok..
Bu ülkede gerçekten hizmet edenlere ödül yok. İlle o yakın çevreye gireceksin..
Yazık!..


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.

Ayrıntılar için lütfen tıklayın