kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
7 Nisan 2009, Salı
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Çizerler
Sabah Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Buzz
 
24 Saat
24 Saat
HINCAL ULUÇ
Hıncal'ın Yeri

Yeni bir parti şart!..

CHP'den umut yok.. Bir defa Deniz Baykal bırakmaz, kimse hayale dalmasın.. Şimdi milletin ağzını kapamak ister gibi imalarda bulunuyor. Kemal Kılıçdaroğlu öne çıkar gibi oldu ya.. Onu gayri resmi veliaht ilan ediyor.. Geçiniz.. Kemal Kılıçdaroğlu'ndan hiç olmaz..
Şimdi bakın.. Kendi partisi içinde Deniz Baykal'a karşı çıkmayı düşünemeyen, onunla savaşı göze alamayan "Başkanım göre verirse.." diye oturup bekleyen adamdan lider olur mu?.
İstanbul'da Kadir Topbaş'ı yenemeyen adam, Türkiye düzeyinde Recep Tayyip Erdoğan'ı yeneceğine kitleleri inandırıp peşinden sürükleyebilir mi?.
Güldürmeyin beni..
"Efendim dürüst adam.."
Bu konuda görüşlerimi yazdım. Ülkeyi o hale getirdik ki, "Dürüst" olmak, her şey olmak için yeterli hale geldi..
Yahu o zaten şart.. İşe aday olmak için ilk şart. O olmadan yola çıkılmaz.. İşi yapmak için onun ötesinde özellikler lazım..
Kemal Kılıçdaroğlu, medyatik benzetmesiyle sessiz sedasız Gandi'den lider olur mu?.
Öyle bir karizması, çekiciliği, iddiası, gücü olsa, İstanbul mitinginde Deniz Baykal'ı kenara iter halkın karşısına o geçerdi. Hayır Baykal konuştu.. Fazıl Say'ın ifadesiyle 3 yaş zekâ gurubuna hitap ederek konuştu. İstanbul'un nasıl yönetileceğini, nelerin yapılacağını anlatmadı, Recep Tayyip Erdoğan'ın dil sürçmeleri üzerine edebiyat (!) yaptı. Bu sırada Kılıçdaroğlu konu mankeni gibi arkada dikiliyordu. Bu Kılıçdaroğlu mu, CHP'nin köhnemiş gemisini yüzdürecek kaptan olacak?.
CHP'den hayır yok..
DSP parti bile değil.. Lider partiyi çökerten Ecevitlerin gölgesini üzerinden atıp yeniden "Umut" parti olmayı başaramadı. Zeki Sezer lider değil. Mustafa Sarıgül ve Yılmaz Büyükerşen kendi marka isimleriyle kazandılar. Bağımsız da olsa kazanırlardı. Şimdi bu ikisinden birinin lider olması da DSP'yi kurtarmaz. Çünkü, Rahşan Ecevit hep bölücü unsur olarak kalacaktır, tablo açık..
Ya ötekiler..
AKP aleyhine geliştikleri açık üç parti var. MHP, DTP ve Saadet..
Bunların üçü de görünüş o ki, marjinal oylar alıyorlar. Bir merkez partisi olarak yayılmaları zor.
Saadet, AKP'nin dinciliğini eksik görenlerin, Milli Görüş'ten ödün vermeyenlerin partisi.. Klasik yüzde 10-15 oylara talip..
MHP, bir ara merkez partisi olma fırsatını yakalamıştı. Devlet Bahçeli o partiyi yok etti. Şimdi DTP'ye tepki duyan Türkçülerin toplandığı parti olarak oy topluyor.
DTP, tamamen etnik Kürt kitlesine dönük bir parti, ama onların bile oylarının tamamına sahip değil. "Asimile" denen Kürtlerin zaten etnik işleri yok. Kürtçüler DTP'nin değil, PKK'nın, yani yasadışı partinin peşinde.. Geriye iki arada bir derede kalmışlar kalıyor, DTP'ye oy vermek için.. Akıllı bir merkez partisi, bu oyların büyük bir bölümünü çekebilir. AKP geçen seçimde çekmişti nitekim, ama verdiği sözleri tutamayınca, emanet oylar geri çekildi. DTP'nin gücü yüzde 19 barajı geçmeye yetmiyor. Meclis'e bağımsız gelebiliyorlar.
Yani bu üç marjinal parti, en fazla, koalisyon ortağı olurlar, o kadar..
Oysa memleketin, AKP'yi sandıkta yenme umudu taşıyan, seçimlere iktidar adayı olarak girebilecek bir partiye ihtiyacı var. Yeni bir partiye..
Fazıl Say'ın dediği gibi (Çok atıf yaptım ama, bu mektup, bir akılcı siyasal belge olarak mutlak ve tekrar tekrar okunmalı) neyle piyanodan ortak güzel sesler çıkarmayı başaran bir lider ve partisi, İzmir'i de, Diyarbakır'ı da kazanabilir..
Kurulması gereken, ihtiyaç duyulan parti de odur!..


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.

Ayrıntılar için lütfen tıklayın