kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
6 Nisan 2009, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
YENİ HEDEF SİİRT... Total ve Renault yetkilileri krize rağmen Siirt'teki okullarda eğitimleri başlatarak kaynak ayırmaya devam etti.

Anadolu yollarında küçük adımlarla büyük hedeflere

Barış ERGİN
05.04.2009
Çocukları trafik kazalarından korumak için yola çıkan Renault ve Total, 350 bin çocuğu eğiterek ilk adımı attılar..
Kaza sayısı 500 bin ölen kişi sayısı 4 bin 228, yaralı sayısı 183 bin 841. Trafik kazaları ile ilgili bu rakamlar bir çırpıda ağızdan çıkıyor. Olayın vahametini anlamak için izlediğiniz kaza görüntülerini, trafikte giderken durup seyrettiğiniz kazaları ve geçmişte hayatını kaybeden akrabalarınızı hatırlayın. Acıları ve görüntüleri de dört bin ile çarpın. İşte Türkiye'nin 2008'de yaşadığı trafik tablosu bu. İstatistiklere göre Türkiye'de karayollarında hayatını kaybeden çocukların sayısı Avusturya, Belçika, Danimarka, Finlandiya, Hollanda, İrlanda, İtalya, İspanya, İsveç, Portekiz ve Yunanistan'daki sayının toplamına eşit. Sebebi basit, çözümü kolay bu sorunu yok etmek için 10 milyon 600 bin çocuğumuza eğitim vermek gerekiyor. Renault'nun 2002'de başlattığı ve Total'in de dört yıldır destek verdiği kurumsal sosyal sorumluluk projesi de bu anlamda çok yerinde. Sokakta İlk Adımlar projesinin amacı çocukların nasıl hareket etmeleri gerektiğini öğretmek.

İLK MEZUNLAR 15 YAŞINDA
2002'de başlatılan projenin temel amacı çocukların trafikte nasıl hareket etmeleri gerektiğini öğretmek. Yıl sonunda 350 bin öğrenciye ulaşması hedeflenen projenin başlangıcından bu yana eğitim alan öğrencilerin bir çoğu 15 yaşına kadar geldi. Üç yıl sonra, ehliyet alabilecek yaşa ulaşacak çocukların yaşıtlarına göre 'trafik canavarı' olma ihtimalini siz değerlendirin.