kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
6 Nisan 2009, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

"Kösem Sultan'ı oynamak isterdim"

İlker GEZİCİ
05.04.2009
İstanbul'un tarihi mekânlarına ama özellikle Topkapı Sarayı'na hayran kaldığını belirten Hollywood yıldızı Eva Mendes, Yeşilçam'dan teklif gelse kabul edeceğini söyledi..
- 2009'un en seksi kadını anketinde birinci seçilmiştiniz.
Fiziğinizi korumak için çok çabalıyor musunuz?
Haftanın 6 günü çok sıkı egzersiz yapıyorum. Ama spor yapmaktan nefret ediyorum! Yemeklerime çok dikkat ediyorum; et, balık ve tavuk yemiyorum. Çok tahıllı ve kepekli ekmek tercih ediyorum. Öte yandan tam bir çikolata ve dondurma delisiyim. Kendimi çikolata ve dondurmayla ödüllendiriyorum ama sonra mutlaka çok sıkı spor yapıyorum.

- Bugüne kadar canlandırdığınız karakterler içinde sizi en çok heyecanlandıran hangisi oldu? İlk büyük filmim, Denzel Washington'la oynadığım "Training Day"di (İlk Gün). O filmle dikkat çekmeyi başardıktan sonra Hollywood'un kapıları açıldı. Bu yüzden "Training Day" filmindeki "Sara Harris" rolü, benim en önemli rolümdür.

"TÜRK'E BENZİYORUM"
- Güzelliğiniz filmlerinizde hep ön planda. Erkek izleyicilerinizi hayal kırıklığına uğratarak çok çirkin bir kadını canlandırmayı düşünür müydünüz? Kesinlikle... Sadece güzellikle olacak bir şey değil sinema... Farklı kişileri, farklı tipleri canlandırıyor olmak çok heyecan verici. Mesela farklı uyruktaki insanları oynamak da öyle...
Bir Türk karakterini oynamayı çok isterdim. Bu benim için heyecan verici olurdu. Latin Amerikalı olduğum için tipim zaten sizlere benziyor.

- Türk sinemasından teklif alsanız değerlendirir miydiniz? Bunu gerçekten çok isterim. Ayrıca Türkiye gerçekten olağanüstü bir ülke. Yaptığım en muhteşem gezilerden birini ülkenizde yaptım.
Eğer gerçekten hoşuma giden bir senaryo olursa kesinlikle Türk filminde oynamak isterim.

- Topkapı Sarayı'nı ziyaret etmiştiniz. Etkilendiniz mi ? Aman Allah'ım! Hayatımda o kadar güzel mücevheri hiç bir arada görmemiştim. Hepsi paha biçilmez.
Gerçekten saraydan ve ambiyansından çok etkilendim. Türkiye'ye gelmeden evvel, kültürünüz ve tarihiniz hakkında çok kitap okudum. Topkapı Sarayı'ndaki ihtişam olağanüstüydü. Kösem Sultan gibi bir kadın sultanı oynamayı isterdim.

- İstanbul'u sevdiniz mi? İnanılmaz bir yer! Tarihi ve insanları çok etkileyici. Herkesin mutlaka ziyaret etmesi gereken bir yer olduğunu düşünüyorum. Amerikalı olmayı seviyorum elbette ama şu bir gerçek ki Amerika'nın Türkiye gibi bir geçmişi ve tarihi yok.

- Yeni başkanınız Obama'dan umutlu musunuz? Barack Obama'nın Amerika için iyi şeyler yapacağına inanıyorum ve kesinlikle kendisini yürekten destekliyorum.