kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
6 Nisan 2009, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Bu da ABD hükümetinin psikolojik kurtarma paketi

05.04.2009
Hükümetin resmi sağlık sitesi SAMHSA, ekonomik krizden etkilenenlerin sağlını koruyabilmesi için online duygusal yardım reçetesi hazırladı..
ABD Sağlık Bakanlığı, resmi sitesinde "Ekonomik Zorluklar Başa Çıkmanın Yolları" başlıklı bir çalışmaya yer verdi. Hükümetin resmi sitesi SAMHSA'da geçen hafta yayınlanmaya başlanan duygusal yardım paketi, krizden etkilenenlere sağlıklarını korumak için neler yapmalarını gerektiğini anlatıyor. Kriz nedeniyle ortaya çıkabilecek hastalıkların ilk belirtilerinin sıralandığı sitede, stresle başa çıkmanın yolları, kimlere danışılabileceği konusunda yol gösöteriliyor, adres veriliyor. Araştırmaları intiharın eşiğindeki kişileri belirlemenin zorluğuna işaret edilen sitede işsizlik veya diğer mali sorunlar nedeniyle zorluk yaşayanlar üzerinde özellikle hassasiyetle durulması gerektiği vurgulanıyor. Kendini utanç içinde hisseden ve umutsuzluğa düşenlerin ana kitleyi oluşturduğuna dikkat çekiliyor ve özellikle hayatının bir amacı ve nedeni olmadığını söyleyenlerin intihar eğilimlilerin başında geldiğinin altı çiziliyor.

SPOR VE HOBİLER ÖNEMLİ
Kriz nedeniyle oluşan sağlık sorunları ise depresyon, endişe, aşırı yemek yeme, madde bağımlılığı, kumar oynama, fazla harcama yapma gibi aşırı davranışlar olarak sıralanıyor. Bu ve benzer davranışların hem fiziksel hem de psikolojik zararlarının azımsanamayacak seviyede olduğu hatırlatılıyor.

ARKADAŞLIKLAR DA ÖNEMLİ
Krizden etkilenenlerin finansal sorunlara bağlı olarak yaşayabilecekleri sağlık sorunlarının sıralandığı sitede çözüm önerileri de yer alıyor. ABD Sağlık Bakanlığı krizden etkilenenlere bu zor süreci atlatabilmeleri için aile ve arkadaşlarıyla bağlarını güçlendirmelerini, hobi ve sportif faaliyetlerle streslerini azaltmalarını öneriyor.