kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
6 Nisan 2009, Pazartesi
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Çizerler
Sabah Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Buzz
 
24 Saat
24 Saat
OKUR TEMSİLCİSİ
Okur Temsilcisi

Tavsiye

Sabah okuru Melih Aşık şikâyetinin son bölümüne "kamu yararı" ve Balbay günlüklerinin yayınlanması ile ilgili olarak geliştirdiği bazı "teorileri" de eklemiş.
Vardığı "sonuçlar", ona gazeteciliğin yüzyıl içinde edindiği bazı yol gösterici tecrübeleri tepeden tırnağa sorgulama cesareti de vermiş.
Ancak bu cesaret eksik kalmış. Kalmasaydı, aynı zamanda köşe yazarı da olan okur Melih Aşık, vardığı ilginç "sonuçların" tam tersini düşünen ve tam tersini yapan kendi gazetesi Milliyet'i okurları önünde eleştirerek işe başlayabilirdi.
Milliyet'in tecrübeli editör kadrosu "kamu yararı"nı yanlış (!) yorumlayıp, suç işlemeyi göze alacak kadar nasıl yanılabildi (!) acaba?
İnsan sormaz mı?
Aşık'a tavsiyem, Milliyet'in genel yayın yönetmenine ve editörlerine bu önemli konuyu hemen açmasıdır.
Sedat Ergin, kendisini gazetecilik teori ve pratiğiyle ilgili yararlı bir "ufuk turu"na çıkaracak, Milliyet'in mesela Balbay günlüklerini ayrıntılı haber yaparken hangi mesleki saiklerden ve kaygılardan hareket ettiğini, ayrıca gazetecilikte kamu yararının ne olduğunu anlaşılır bir dille anlatacaktır.
Faydası olur mu olmaz mı, o ayrı mesele.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.

Ayrıntılar için lütfen tıklayın