kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
6 Nisan 2009, Pazartesi
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Çizerler
Sabah Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Buzz
 
24 Saat
24 Saat
Günaydın  
ELİF KORKMAZEL
Bugün ne pişirsem?

Mercimekli pizza

Mercimek ve suyu bir tencereye koyup, kapağı yarı kapalı olarak pişmeye bırakın. Mercimek yumuşayınca ocaktan alıp, üzerine bulguru ekleyin. Kapağı kapalı olarak şişmesini sağlayın. İnce kıyılmış soğanı, zeytinyağında, rengi dönene kadar kavurun. Üzerine salçayı ilave edip, 1-2 dakika daha kavurduktan sonra mercimeğe ekleyin. Tuzunu ayarlayıp, harmanlayın. Malzemeyi, yağladığınız bir fırın kabına pizza altı oluşturacak şekilde yerleştirin. Üzerine kaşar peynirinin yarısını serpin, sucukları dizin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 10 dakika pişirin. Fırından alınca kalan kaşar peynirini de serpin.

MALZEMELER
*
2 su bardağı sarı mercimek
* 3 su bardağı su
* 1 su bardağı ince bulgur
* 1 çay bardağı zeytinyağı
* 1 adet soğan
* 1 çorba kaşığı salça
* 10 dilim sucuk
* 5 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
Dondurmalı pastacıklar
Bisküvileri geniş bir kabın içine ufalayın. Üzerine oda sıcaklığında bekletilmiş tereyağını, sütü ve mısır gevreğini ilave edip, yoğurun. Elinizle ya da halka kalıplarla şekil verip, servis tabaklarına alın. Buzdolabında 30 dakika beklettikten sonra dondurma topları ile süsleyerek servis yapın.

MALZEMELER
*
2 paket pötibör bisküvi
* 1 çorba kaşığı tereyağı
* 1 çay bardağı süt
* 1 çay bardağı mısır gevreği
* 6 top dondurma
Sebzeli döner
Yufkayı düz bir zemine yayıp, bir tutam tuzla çırptığınız yumurta akını üzerine sürün. Patlıcan ve kabağın kabuklarını soyup ince dilimleyin. Biberi de ince dilimleyin. Sebzeleri arada boşluk bırakmadan yufkanın üzerine yerleştirin. Kalan yumurta akını sebzelerin üzerine sürün ve rulo yapın. Buzdolabında 2-3 saat bekletin. Daha sonra bir parmak kalınlığında dilimleyin. Az yağlı tavada arkalı önlü pişirin.

MALZEMELER
*
1 adet yufka
* Tuz
* 1 adet yumurtanın akı
* 2'şer adet patlıcan ve kabak
* 2 adet közlenmiş kırmızı biber
* 2 çorba kaşığı sıvıyağ


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.

Ayrıntılar için lütfen tıklayın