kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
3 Nisan 2009, Cuma
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Çizerler
Sabah Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Buzz
 
24 Saat
24 Saat
HINCAL ULUÇ
Hıncal'ın Yeri

40 yıl geçmiş aradan!..

2009!.. Modern Folk Üçlüsü'nün 40'ıncı yılı.. "Dünya üzerinde 40 yıldır şarkı söyleyen başka gurup var mı" diye düşündüm, Salı gecesi onları Enka salonunda izlerken..
Tahmin edersiniz.. Gözlerim nasıl yaşlıydı, hem de nasıl keyifli, hem de nasıl coşkuluyken.. 1969 yılının kasımının soğuk bir Ankara günüydü, tığ gibi üç delikanlı Delta Ajans'taki odama girdiklerinde..
"Biz Modern Folk Üçlüsüyüz.. Çok da iyi müzik yapıyoruz.. Ama bizi kimse tanımıyor" dediler ve kendilerini yanıttılar.. Ahmet.. Doğan.. Selami..
Kuzen Necip (Kışlalı) "Benim bir Hıncal Ağbim var. Halkla İlişkiler işi yapıyor, sizi tanıtır" demiş..
Öyleyim gerçekten.. Cüneyt Ağbi'nin Delta'sında (Şimdi ikisi de yok artık.. 1 Nisan, yani bu satırları yazdığım gün, Delta'nın da kuruluş yıldönümüydü bakar mısınız..) PR müdürüyüm.. O zaman ne PR (Puplic Relations) bilinir bu ülkede, ne de Halkla İlişkiler.. Adı Ahmet olan "Hedefimiz büyük.. Beatles gibi bir müzik türüne adımızı vermek, Los Paraguayos gibi ülkemiz adına dünyayı dolaşmak istiyoruz" dedi.. "Çocuklar iyi de ben müzikten pek anlamam.. Hele bir danışayım" dedim..
O zaman kaset pek yok.. Makara bantlar var. Bir makara verdiler.. Evde Grundig TK24 teypte doldurmuşlar, kendileri çalıp söyleyerek.. Doğru Doğan Şener'e yolladım. O da kuzen.. Hey dergisi Genel Yayın Müdürü.. Milliyet'in pop yazarı. Ülkenin 1 nolu pop otoritesi..
Ertesi gün telefon etti Doğan..
"Elinde bir Kingston Trio var.. Hemen İstanbul'a gelin.." Kingston zamanın en büyük vokal gurubu dünyada, iyi mi?..
Gittik. Doğan bizi zamanın önde gelen plak şirketlerinden biriyle tanıştırdı. A yüzü Ali Paşa Ağıtı, B Yüzü Deriko olan 45'lik piyasaya çıktı.. Mart ayında MF3 tüm listelerin başındaydı.. Gerisi efsane..
Modern Folk Müziği Türkiye'de patladı. Beş kıtada, yüze yakın ülkede, yüzlerce konser verildi, Türkiye adına.. Turizm ve Dışişleri Bakanlıkları adına.. İki hedefe de ulaşıldı.
Şimdi, Kırkıncı Yılı bu yaz dev bir konserle anmaya karar vermişler.. Bugüne dek birlikte konser yaptıkları Modern Folk Dostlarını da konuk alarak.. Timur Selçuk, Ajda Pekkan, Nükhet Duru, Emel Sayın, Ayşegül Aldinç, İlhan Şeşen.. Vedat Sakman.. Daha kimler kimler..
Ve de kolları aylar önce sıvamış, çalışmaya başlamışlar..
Enka'da yepyeni şarkılar ve türküler dinledim..
Müthiştiler. Salonu dolduran seyirci nasıl neşe içinde izledi onları, nasıl eşlik etti, nasıl bırakmak istemedi.. Yaşlar ilerlemiş, ama vokaller nasıl pırıl pırıl hâlâ, inanmazsınız..
Ahmet yalvardı iki saat aralıksız konserin sonunda.. "Yaşımıza, başımıza bakın, acıyın bize" dedi de bitirebildiler bu 40'ıncı yılın ilk konserini.. Ama işaretini verdiler ki, 40'ıncı Yıl Jübile Konseri müthiş olacak!..


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.

Ayrıntılar için lütfen tıklayın