kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
3 Nisan 2009, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

İstanbul dünyaca ünlü gezi dergisine kapak oldu

Giriş Saati : 29.01.2009 10:03
Güncelleme : 29.01.2009 10:13
İstanbul, onlarca ülkede okuru olan "Conde Nast Traveler" dergisinin İspanya'daki son sayısına kapak oldu. Dünyaca ünlü gezi dergisi Conde Nast Traveler, Şubat sayısı kapak dosyasında "gizemlerin şehri, doğu ile batının buluştuğu" İstanbul'a 27 sayfa ayırdı.

Napolyon'un "Yeryüzünde tek bir devlet olsaydı, başkenti İstanbul olurdu" sözüyle başlayan dünyaca ünlü gezi dergisinde, İstanbul'un mimarisinden tarihine, yemeklerinden gece hayatına kadar bilgi veriliyor. Haberinin ilk kısmının başlığı "Sultanların arasındaki Prenses" olurken, haber bu başlık altındaki 14 sayfada Çırağan Sarayı'ndan Kapalı Çarşıya, Ayasofya'dan Galata Kulesine, Topkapı Sarayı'ndan Dolmabahçe'ye kadar moda çekimleri ile sunuluyor.

"Boğazdan Kartpostallar" başlığı ile devam eden 12 sayfada ise İstanbul, "Nerede Kalınır, Nerede Yenir ve İçilir?" başlıklarıyla tanıtılıyor. Derginin "Bunları yapmadan dönmeyin" önerilerinin yanı sıra, Ceylan Intercontinental, Ayasofya Konakları, Four Seasons İstanbul, Çırağan Palace Kempinski kalınacak yerler olarak, Hamdi, Hacı Baba, İstanbul Balık, Angel Blue ise yemek yenilecek yerler olarak sunuluyor. Supper Club, 360, Çicek Pasajı ve Reina'nın gece gidilebilecek yerler olarak tavsiye edildiği yazıda, nerde alışveriş yapılabileceğine dair öneriler de bulunuyor.

Haberin en ilgi çekici yanlarından biri ise derginin Yazı İşleri Müdürü Bernardo Fuertes'in "İstanbul şehrine bir yeni yetme gibi sırılsıklam aşık olduğu" ifadesi oluşturuyor.

(ANKA)