kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
3 Nisan 2009, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

CHP'li vekilde manipülasyon iddialarıyla ilgili konuştu

AA
Giriş Saati : 03.04.2009 15:18
Güncelleme : 03.04.2009 19:54
Yeni Haber
CHP İstanbul Milletvekili Çetin Soysal, ''borsada manipülasyon'' iddiaları ile ilgili soruşturmada adı geçen hiç kimseyle hareket ederek haksız kazanç sağlamasının mümkün olmadığını belirtti.

Soysal, yaptığı yazılı açıklamada, bazı basın yaygın organlarında, ''borsada manipülasyon'' iddiaları kapsamındaki soruşturmayla ilgili kendine isnat edilen haberlerin gerçeği yansıtmadığını ifade etti.
Hiçbir kurum, kuruluş veya oluşumla hareket ederek haksız kazanç elde etmediğini belirten Soysal, açıklamasında şunları kaydetti:
''Zaman zaman kendi yatırım hesabımdan borsada işlem yapmış olmama rağmen, söz konusu haberde adı geçen hisse senetleri ile ilgili kesinlikle hiçbir kazancım söz konusu olmamıştır. Bu durum banka ve SPK kayıtları ile de sabittir.

Milletvekili olmam ve 16 yıldır aynı numarayı kullanmam hasebiyle birçok isimle görüşmüş olmam normaldir. Fakat soruşturmada adı geçen hiç kimse ile birlikte hukuka aykırılık şuuru ile hareket ederek haksız kazanç elde etmiş olmam mümkün değildir.

Söz konusu grupla birlikte hareket ettiğim intibası uyandırma çabaları, TBMM'de yürütmüş olduğum 163 soru ve 20 Meclis araştırma önergesini, bunlara dair çalışmaları engelleme kastı ile tamamen sansasyonel kaygılarla kaleme alınmış hukuki dayanaktan yoksun, mesnetsiz iddialardır.''Soysal, konuyla ilgili gerekli hukuki girişimlerde bulunduğunu
bildirdi.