kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
3 Nisan 2009, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Aka Gündüz Özdemir

ÖTV indirimi Arçelik'in satışlarını yüzde 50 artırdı

02.04.2009
Koç Holding Dayanıklı Tüketim Grubu Başkanı Özdemir, "ÖTV indirimiyle iç pazarda büyük bir talep oluştu. Martta satışlarımız bir önceki aya göre yüzde 50 arttı" dedi..
Koç Holding Dayanıklı Tüketim Grubu Başkanı Aka Gündüz Özdemir, beyaz eşyadaki Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) indiriminin satışları son derece oldumlu etkilediğini belirtti. Mart ayındaki yurtiçi satışların Şubat ayına g1öre yüzde 50 artırdığını vurgulayan Özdemir, "ÖTV indirimiyle Mart ayında satışlarımız yılın ilk çeyreği itibariyle, 2008'in son çeyreğine göre adet bazında yüzde 20 aşağıda kaldı. Ancak, bizim sektörümüzde satışların yüzde 60'ı son beş ayda yapılır. Bu yüzden, bu yılın ilk çeyreğiyle 2008'in son çeyreğini kıyaslarken daha gerçekçi düşünmek gerekiyor" dedi. Koç Holding yöneticisi, küresel krizin yaralarının yavaş yavaş sarılmaya başlandığına dikkat çekerek şöyle konuştu: "Son dönemde Avrupa pazarından olumlu haberler geliyor, özellikle İngiltere'den. Satış gelirlerimizin yarısını yurtiçinden yarısını da yurtdışından sağlıyoruz. ÖTV indirimi sonrasında iç pazarda büyük talep oluştu. İndirimin süresinin dolmasından sonra biz çeşitli kampanyalarla talebin büyük oranda düşmesini engellemeye çalışacağız."

'BORCU RAHAT ÇEVİRİRİZ'
Özdemir, krize rağmen, bu yıl için belirledikleri yüzde 2-2.5'lik büyüme hedefini aşabileceklerinin de sinyallerini verdi. Koç Holding'in yüzde 39.14 payla iştirak ettiği Arçelik, 2008 yılını 6.78 milyar lira ciro ve 39.79 milyon lira net kâr ile tamamlamıştı. Özdemir, ekonomik krize rağmen Arçelik'in satın alma stratejisini değiştirmediğini belirtti ve "Uygun fırsat çıkarsa değerlendiririz. Bu kriz de olur, kriz sonrasında da olabilir" diye konuştu. Arçelik'in 3 milyar lira civarındaki borcunun yaklaşık 2/3'ünün yurtiçi satış finansmanından kaynaklandığına dikkat çeken Özdemir, "Borcun geri ödemesinde sıkıntı olmaz, çünkü krize rağmen bayiilerimizden tahsilatta sıkıntı yaşamıyoruz" dedi.