kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
3 Nisan 2009, Cuma
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Emlak Buzz
 
24 Saat
24 Saat
Ece Sükan

Uyumayan Şehirde renkli bir hafta sonu

19.11.2008
Bebek'te sakin bir kahvaltı, ardından tenis ve geceye hazırlık... Planlar içinde balık keyfi de, canlı müzik seçenekleri de var. Ece Sükan, Beyoğlu merkezli bir hafta sonu planı yazdı..
Bu akşam evde kendime biraz vakit ayırmayı planlıyorum.
Haftanın yorgunluğunu atmak için buna küçük bir mola da diyebilirim. Evimin balkonundan sokak sokak denize inen tepelerdeki apartmanları ve Boğaz'dan geçen şehir hatları vapurlarını seyrederek ilerleyen saatlerde neler yapacağıma karar vereceğim. İlk durak Beyoğlu'ndaki Dot Tiyatrosu. Bu akşam Serkan Altunorak, Rıza Kocaoğlu, Tuğrul Tülek, Enis Arıkan, Engin Altan Düzyatan gibi oyuncuların rol aldığı Kürklü Merkür oyunu sahneleniyor. Bu oyunu izlemek için giyinme odamda hazırlanmam gerek. Ama hazırlanmak derken zorlu bir çalışma zannedilmesin; bu, acele ile göz gezdirdiğim giyinme odamda görsel hafızamın ayna karşısında verdiği küçük bir mücadele olarak tanımlanabilir.
Oyunu izledikten sonra geceye güzel bir yemekle devam ederim.
Yemek için Asmalımescit seçilmiş ise arkadaşlarımla kendimize Refik'te, Gedikli'de veya Sofyalı'da güzel bir balık ziyafeti çekebiliriz.
Diğer alternatifler yeni açılan Sofyalı Otto, Flamm veya Lokal de unutulmamalı.
Sonra yine Beyoğlu Tünel'deki görkemli Suriye Pasajı'nda sevdiğim arkadaşlarımla bir arkadaşımızın dairesinde müzik dinlemek, cumartesiye, yani yeni bir güne başlamanın son durağı olacak.

SPORLA BAŞLAYAN CUMARTESİ
Cumartesi sabahı tenise gitmek istiyorum. Eğer hafta içi çekimlerden vakit bulamamışsam hafta sonu bu planımı gerçekleştiririm. Kahvaltıyı İstanbul Culinary Institute'un kafesinde yapabilirim. Kahvaltı için sakinlik istiyorsam Şimdi Cafe'ye de gidebilirim. Sonra Nişantaşı'ndaki vintage butiğime de yakın olan House Cafe'de bir çay veya kahve içip, öğleden sonra butiğimde vakit geçirmeyi, maillerimi cevaplamayı düşünüyorum. Bu arada özel müşterilerimle stil önerileri hakkında sohbet edebilirim. Bu sohbetlerin annemin de katılımıyla, hatıralar ve moda üzerine keyifli anlara dönüşüceğini biliyorum.
Akşamüstü Cihangir Akyol Caddesi'ndeki 18'e uğranabilir, birbirinden güzel masif mobilyalar, 1930'lar ve 70'lerden orijinal aksesuarlar ve aydınlatmalar arasında yapılacak küçük bir gezinin ardından Ura ve Galerist'e gidilebilir.

SON DAKİKA PLANLARI
Cumartesi gecesi için planım akşam yemeği ve sonrasında müzik ve dans. Akşam yemeğini The Marmara Pera'daki Mikla'da yemeği planlıyorum ya da son dakika gelişmelerini sevdiğimden akşamın getirdiklerine ayak uydurabilirim. İlerleyen saatlerde Otto Santral'de güzel bir etkinlik varsa ona giderim ve Tamirhane'de mutlaka bir içki içerim. Babylon, Dogzstar, Otto sürpriz olabilir, nasılsa kent sonsuz bir labirent...
Pazar gününün, hayal gücümü ve yaratıcılığımı harekete geçirecek yoğun bir ilham günü olmasını istiyorum. Sabahtan dergi ve kitaplarımla vakit geçirerek sınırsız derecede dinamik, karmaşık ve heyecen verici bir öğleden sonraya hazırlanırım. Bunun için kahvaltımı Bebek'teki Mangerie'de yapabilirim. İlerleyen saatlerde İstanbul Modern müzesinin sinema salonunda film izlemeyi düşünüyorum. Müzenin kafesinde öğle yemeği yerken hayal gücümle ve gerçekliğiyle buluşabilirim.
Pazar akşamı yeni haftanın programını gözden geçirmeyi, var olan projeleri geliştirerek gecenin ilerleyen saatlerine kadar çalışmayı planlıyorum... Bu uyumayan şehirde iyi hafta sonları diliyorum...
Haberin fotoğrafları