kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
3 Nisan 2009, Cuma
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Emlak Buzz
 
24 Saat
24 Saat
Araştırmaya göre, Türk kadınlarının yüzde 55'i vücudunu nemlendirmek için sadece su kullanıyor.

Bugün vücudun için ne yaptın?

26.03.2009
Nemlendiriciler ve sıkılaştırıcılarla ilgili yapılan bir araştırma, vücut bakımıyla ilgili bilinçli olduğumuz halde, iş harekete geçmeye gelince sınıfta kaldığımızı gösteriyor..
Nivea Body'nin vücut bakım alışkanlıkları ile ilgili yaptığı araştırmanın sonuçları hayli ilginç. Araştırmaya göre vücutlarında kuruluk hisseden kadınların yüzde 14'ü haftada birden az, genel amaçlı krem kullanıyor. Özel nemlendirici kullanmamalarının nedenini, yüzde 40'ı ihtiyaç duymamak olarak, yüzde 19'u ise vücuda özel kremleri pahalı bulmaları olarak açıklıyor. Kadınların yüzde 14'ü yeterli zaman ve enerji bulamamaktan, yüzde 5'i ise ciltlerinin hassas olmasından yakınıyor.
Vücutlarını nemlendirmek için sadece su kullananların oranı yüzde 55. Bu grubun yüzde 65'i suyu doğal olduğunu düşündüğü için, yüzde 25'i ise yeterli bulduğu için kullanıyor.
Araştırmaya katılanların yüzde 20'si ise, sabunun yeterli olduğunu düşünüyor.
Vücut nemlendiricisi kullanmayan kadınların yüzde 41'i, "Vücuda özel nemlendiricileri kimler kullanmalı?" sorusuna, "Herkes," olarak cevap veriyor. Kuru ciltlilerin yüzde 36'sı da kuru cilde sahip olanların vücut nemlendiricisi kullanması gerektiğini düşünüyor ama kendisi kullanmıyor. Vücuda özel nemlendirici kullanmaya başlama yaşı ise ortalama 26.5.
Vücut sıkılıştırıcısı ve nemlendiricisi grubunda ise kullanmama nedeni yüzde 33 kilo veya selulit problemleri bulunmaması veya yaşlarının genç olması olarak dile getiriliyor.
Kadınların yüzde 18'i bu tarz ürünleri pahalı buluyor, yüzde 17'si doğal olmadıklarını düşünüyor, yüzde 10'u yeterli zaman ve enerji bulamıyor, yüzde 13'ü ise bu tarz ürünlerin işe yarayacağını düşünmüyor. Yine sıkılaştırıcı, şekillendirici krem kullanmayanların yüzde 84'ü bu konuda herhangi bir şey yapmıyor. Yüzde 5'i diyet, bir diğer yüzde 5'i ise sporla yetiniyor.

SIKILAŞTIRICIYA BAŞLAMA YAŞI 30
"Sıkılaştırıcıları kimler kullanmalı?" sorusuna "Sarkma, selulit gibi problemi olan kadınlar," diye cevap verenlerin oranı yüzde 44.
Yüzde 15'lik bir kesim ise herkesin kullanması gerektiğini vurguluyor... Selulit, çatlak problemi yaşayanların yüzde 78'i aslında bu problemleri yaşayanların krem kulanması gerektiğini düşünüyor. Bu tarz ürünler için ortalama kullanmaya başlama yaşı 30.6. Ayrıca ideal bir vücut kreminin güvenilir, bilinen bir markaya ait, doğal olması, tüm cilt tiplerine ve bütçeye uygun olması gerektiğini ifade ediyorlar.