kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
2 Nisan 2009, Perşembe
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Çizerler
Sabah Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Buzz
 
24 Saat
24 Saat
MELİHA OKUR

'Çekler jest yapacak'

AB, G20 Zirvesi'nin provasını bir hafta önce Brüksel'de yaptı. Avrupa Özel Sektör Konfederasyonu (BusinessEurope) tarafından düzenlenen 7. Avrupa İş Zirvesi 'nde bol bol kriz konuşuldu. Avrupa İş Zirvesi'ni izleyince anladım ki; "Davos Out, Business Europe In!" BusinessEurope, 11 milyon AB üyesi işadamının çatı örgütü. Avrupa Özel Sektör Konfederasyonu'nun Başkanlar Konseyi'nde Türkiye'yi TÜSİAD ve TİSK temsil ediyor. Yönetim kurulunda ise TÜSİAD ve TİSK adına TÜSİAD'ın Uluslararası Koordinatörü ve AB Temsilcisi Bahadır Kaleağası yer alıyor.
BusinessEurope liberal sosyal sentezli bir sos. Dünyaya yön veren ekonomik politikalar merkezi. Türkiye, kriz deneyimleri nedeniyle bu yıl zirvenin onur ülkesiydi. Örnek vaka olarak seçilmiş. Konuştuğum pek çok kişi, "AB, Türkiye'yi krizden çıkışta ipucu alabileceği bir ülke olarak görüyor" dedi.
Turkcell Grup, bu zirveye özel bir ilgi göstermiş. Hatta, "Genişlemenin Avrupa'ya Sunduğu Fırsatlar: Türkiye" panelinin ev sahipliğini üstlenmiş. Turkcell Grup CEO'su Süreyya Ciliv de bu özel oturuma katıldı. Avrupa Komisyonu'nun Genişlemeden Sorumlu üyesi Olli Rehn, Başmüzakereci Egemen Bağış, Yatırım Ajansı Başkanı Alpaslan Korkmaz, TİSK Başkanı Tuğrul Kutadgobilik ile birlikte geleceği tartıştılar.
Zirvenin onur konuşmacısı Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 2 bin 500 işadamına, "AB, global krizi atlatmak için Türkiye'nin dinamizmine ihtiyaç duyuyor" diye seslendi.
Yaşlı Avrupa, Türkiye'yi kriz ilacı olarak görüyor. Sendikal hakları kapsayan 19 nolu "Sosyal Politikalar ve İstihdam" başlığının açılması için bastırıyor.
Türkiye ise Godot'yu bekler gibi bekliyor. Eğer Türkiye bu başlığı açarsa 21 ve 22 nolu fasıllar da açılacak. AB kulislerinde ise "Sosyal politika ve istihdam başlığıyla birlikte Çekler, Türkiye'ye jest yapacak, tüm başlıklar açılacak!" deniliyor. İşçi ve işveren sendikalarına duyurulur!!!


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.

Ayrıntılar için lütfen tıklayın