kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
1 Nisan 2009, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

"Mesaj tüm partilere verildi"

AA
Giriş Saati : 01.04.2009 16:48
Güncelleme : 01.04.2009 18:57
Yeni Haber
Arzuhan Yalçındağ, "Halkımız bütün siyasi partilerimize bazı mesajlar vermiştir" dedi...
Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ, yerel seçim sonuçlarını değerlendirirken, ''Halkımız bütün siyasi partilerimize bazı mesajlar vermiştir. O mesajların tüm siyasi partiler tarafından doğru okunup algılanması ve değerlendirilmesi, ülkemiz ve demokrasimiz için çok önemlidir'' dedi.

Yalçındağ, AB Dönem Başkanı Çek Cumhuriyeti'nin evsahipliğinde Büyükelçilik rezidansında gerçekleştirilen AB büyükelçileri aylık çalışma toplantısına konuk oldu.

Toplantının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Yalçındağ, ekonomik krizin seçim sonuçlarına etkisine yönelik soru üzerine, ''Ekonomik krizin seçim sonuçlarını çok etkilediğinden henüz emin değilim. Çünkü, her bölgemizde ne kadar hissedildiğinden çok emin değilim'' dedi.
Yalçındağ, seçim sonuçlarının hükümete nasıl bir mesaj verdiği ile ilgili başka bir soruyu yanıtlarken, Türk demokrasisi açısından olumlu bir seçim süreci yaşandığını belirterek, bunun da sevindirici olduğunu kaydetti.
Yalçındağ, ''Öyle düşünüyorum ki, halkımız bütün siyasi partilerimize bazı mesajlar vermiştir, o mesajların tüm siyasi partiler tarafından doğru okunup, doğru algılanması ve değerlendirilmesi de ülkemiz için ve demokrasimiz için çok önemlidir'' dedi.

''(BÜYÜME RAKAMLARI) BÖYLE BİR BEKLENTİ İÇİNDEYDİK''

Yalçındağ, büyüme rakamlarına yönelik soru üzerine de, TÜSİAD olarak uzun süredir böyle bir beklenti içinde olduklarını, ancak bir rakam telaffuz etmediklerini söyledi ve alınması gerektiğine inandıkları önlemleri dile getirdiklerini anımsattı.

''Öncelikle öyle sanıyorum ki, TBMM açılınca bütçeyi yeniden gözden geçireceğiz'' diyen Yalçındağ, Meclisten geçen mevcut bütçede büyümenin halen yüzde 4 olarak öngörüldüğüne dikkati çekti.
Daralma dönemlerinde bütçenin çok değişeceğini ifade eden Yalçındağ, ''Öncelikle gerçek bir bütçe yapmalıyız ve gerçekten durumumuzun ne olduğunu tespit ettikten sonra, zaten rakamlar da gösteriyor bunu, ona göre alınacak önlemlerle yolumuza devam etmeliyiz diye düşünüyoruz'' şeklinde konuştu.