kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
1 Nisan 2009, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Kriz günlüğü

01.04.2009
Yunanistan Citibank'a 1.3 milyon $ ceza kesti
ABD'li bankacılık devi Citibank, Yunanistan'da iflas eden Lehman Brothers tahvillerini sattığı için ceza aldı. 92 Yunan özel yatırımcının dava açtığı Citibank, Yunan Kalkınma Bakanlığı'nca tüketicileri risk oranı konusunda aydınlatmayarak kandırdığı gerekçesiyle 1.3 milyon dolar para cezasına çarptırıldı. Bankanın müşterilerine, tahvilleri sıfır rizikolu olarak tanıttığı bildirildi.

Çin'de milyoner sayısı 320 bin kişiye ulaşacak
Çin'deki milyoner sayısının bu yılın sonunda 320 bini bulmasının beklendiği bildirildi. Bir Çin bankası ve danışmanlık şirketi tarafından ortaklaşa hazırlanan raporda, 2009 yılı sonu itibariyle Çin'de bu milyonerlerin toplam şahsi servetlerinin 9 trilyon yuanı (1,29 trilyon ABD doları) bulacağı ileri sürüldü. 2008'de milyoner sayısı 300 bin oldu. Guangdong eyaleti 46 bin kişiyle milyonerlerin yüzde 15'ine ev sahipliği yaparken bu eyaleti Şanghay ve Pekin izliyor.

Sarkozy'den 'Zirveyi çökertirim' tehdidi
Fransa Cumhurbaşkanı Nicholas Sarkozy'nin, ülkesinin daha sıkı mali denetim sağlanması yolundaki talebinin G-20 Zirvesi'nde karşılanmaması halinde Londra'yı terk edip zirveyi çökertme tehdidinde bulunduğu öne sürüldü. Sarkozy'nin danışmanları, The Guardan gazetesine gelişmeleri doğrulayan bir dilde açıklama yaptı.

Putin hükümeti Lada'yı kurtaracak

Amerikalı ve Avrupalı otomobil üreticilerinden sonra Rusya'nın otomobil markası Lada da zor günler geçiriyor. Rus hükümeti, Rusya'nın ikon markası Lada'yı yaşatmak için bu otomobil üreticisi AvtoVAZ'a 700 milyon dolar finansal destekte bulunacak. 1.2 milyar dolar borcu bulanan şirkete yardım miktarı, diğer desteklerle 1 milyar doları aşacak. Putin hükümeti ayrıca, zor durumdaki diğer otomobil üreticisi GAZ ile kamyon üreticisi Kamaz'a da yüzlerce milyon dolar yardımda bulunacak.

İşsiz kalanın borcunu Ford ve GM üstlenecek
Son 27 yılın en düşük satışlarını yaşayan Ford ve GM, işini kaybetme korkusuyla yeni otomobil almayı erteleyen müşterileri için 1 Haziran'a kadar 'ödemelerde koruma' planını hayata geçirdi. Kurtuluş planı olarak hayata geçirilen pakete göre Ford, yeni bir Lincoln, Mercury veya Ford araç alacak müşterilerinin işlerini kaybetmeleri halinde aylık 700 dolara kadar olan ödemesini bir yıla kadar üstlenecek. GM de 9 ay boyunca 500 dolara kadar ödemeleri üstlenecek.