kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
1 Nisan 2009, Çarşamba
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Çizerler
Sabah Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Buzz
 
24 Saat
24 Saat
HINCAL ULUÇ
Hıncal'ın Yeri

Topbaş'a!..

CEMAL Reşit Rey'de enfes bir konser izledik. Hani o her yılbaşı bayıla bayıla izlediğimiz Yeni Yıl Konseri'ni sunan Viyana Filarmoni üyelerinden kurulmuş İmperial Ensemble Wien'in konseri.. Bir harika soprano.. AltheaMaria Papoulia.. İki keman, bir viyola ve bir viyolensel. Ve de çok hoş bir repertuar.. Vivaldi'nin "İlk bahar"ı ile hem de nasıl İstanbul baharını karşılayan bir açılış ve tüm ikinci yarı boyunca, Strauslar, Leharlarla, valsler, polkalar, galoplar..
İnsana klasik müziği tanıtıp sevdirecek bir buket..
Ama ne yazık ki, salonun yarısı boş.. Gene protokola ayrılmaya başlanan ön sıralar tamamen boş.. Konuğa ayıp, konuğa saygısızlık..
CRR, Belediyenin.. Belediye protokolu gelir korkusu ile bu sıralar saklanıyor. Topbaş emir vermişti, çözmüştü. Zaman içinde gene eskiye dönülmüş..
Yazık..
Daha da yazığı.. CRR'de gerçekten çok iyi konserler var, ama duyurulmuyor.. İstanbul'un bütün duvarları belediyenin, ama bunların bir teki bile kültür ve sanat için kullanılmıyor.. Yakışıyor mu, 2010'da Avrupa Kültür Merkezi olmaya hazırlanan İstanbul'a bu tablo.. Dünyanın her metropolünde var.. Kentin kalabalık merkezlerinde, genelde silindirik sanat panoları vardır, yüzlerce.. Yolda yürürken, günün, haftanın, ayın önemli sanat olaylarını görürsünüz o panolarda..
Kaç konserden, Viyana'da, Frankfurt'ta, Londra, Paris'te böyle haberdar oldum..
İstanbul'un niye yok, böyle sabit kültür sanat afiş yerleri?..
İstanbul Anakent Başkanlığı'na ikinci kez seçilmesini kutladığım Kadir Topbaş'ın hiç değilse içinde Belediye olan Kültür ve Sanat olaylarının duyurulması ve etkinliklerin boş salonlarda gerçekleştirilmesinin önüne geçmek için biraz daha özen ve çaba göstermesini artık umut edelim mi?..


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.

Ayrıntılar için lütfen tıklayın