kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
1 Nisan 2009, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Nazım Ekren

"Hazine, Kredi Garanti Fonu'na 1 milyar TL katkıda bulunacak"

01.04.2009
Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Nazım Ekren, Kredi Garanti Fonu'na daha etkili rol ve fonksiyon vermenin, "6. Paket" ya da "Yeni Paket" olarak adlandırılabileceğini belirtti. Meslek kuruluşlarını da katkı yapmaya davet etti..
Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) 2009-2013 çalışma döneminin ilk meclis toplantısına katılan Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Nazım Ekren, yaptığı konuşmada, Kredi Garanti Fonu'na daha etkili rol ve fonksiyon vermenin, "6. Paket" ya da "Yeni Paket" olarak adlandırılabileceğini belirtti. Ekren, "Hazinemiz, 1 milyar lirayla fona katkıda bulunacak. Meslek kuruluşlarımızı da bu fona katkıda bulunmaya davet ediyor, talep ediyor ve istiyoruz" dedi.

ANLAMLI İŞBİRLİKLERİ
Bakan Ekren, "6. paket diyebileceğimiz ya da yeni paket diyeceğimiz en önemli husus, Kredi Garanti Fonu olarak adlandırdığımız, özel sektörümüzle bankalar arasındaki kredi akışını düzenleyecek bu kuruma, yeni işlev ve daha doğru, daha etkili rol ve fonksiyon vermektir" dedi. "Hazinemiz, 1 milyar lirayla fona katkıda bulunacak. Katkının bankacılık sektöründe oluşturacağı etki, ortalama 10 katına kadar çıkabilecek. Meslek kuruluşlarımızı da bu fona katkıda bulunmaya davet ediyor, talep ediyor ve istiyoruz" diyen Ekren, "Özellikle küresel finans krizinin ortaya çıkarttığı bu tabloda, hem ABD hem Avrupa'da, özel ve kamu sektörünün çok anlamlı işbirlikleri oluyor. Kredi Garanti Fonu da bu açıdan özel önem taşıyor. Bu düzenlemeyle bir taraftan firmalarımıza kredi desteği sağlayacağız, diğer taraftan bankalarımızın bilançolarının sağlıklı yapıda kalmasına katkıda bulunacağız" şeklinde konuştu.

TEDBİR PAKETLERİ
Ekren, küresel finansal krizin etkilerine karşı, ekonomideki canlılığı ve performansı artıracak, "reform ajandası"nı güçlü tutacak 5 tedbir paketini uygulamaya koyduklarını dile getirerek, kamu yatırımlarını ve talebi artırıcı iki ana bileşeni bulunan birinci tedbir paketinin, 11.3 milyar lira büyüklüğünde olduğunu anlattı. Bunun 2009'a kayan ve "ikinci paket" olarak adlandırılan kısmının ise "GAP ve bölgesel harcamalar, SSK primi, mahalli idarelere gelir transferi, Hazine garantilerindeki limitlerin artışı ve ücret iyileştirmelerinden" oluştuğunu belirten Ekren, "Bunun büyüklüğü 15.8 milyar lira. Bu, 2009'un başından sonuna kadar belli ödenekler açılarak, kullanılacak miktar" dedi. Bakan Ekren, 3. paketin 5.6 milyar lira, 4. paketin 2 milyar 680 milyon lira, 5. paketin 900 milyon lira toplam maliyeti bulunduğunu kaydetti.