kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
1 Nisan 2009, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
30 milyon dolara okul.Her yıl 1 okul yaptırdıklarını belirten Zeren, bugüne kadar 30 milyon dolar harcadıklarını belirterek, geçen yıl da Maltepe E.C.A. Elginkan Anadolu Lisesi’ni açtıklarını dile getirdi.

Elginkan'dan Maltepe'de 600 milyon dolarlık proje

EVRİM ERGİN
01.04.2009
Elginkan Holding, Kartal ve Maltepe'de elinde bulunan 78 dönümlük arsa üstüne yapacağı inşaat ile 600 milyon dolar ile 1 milyar dolar arasında ciro hedefliyor..
E.C.A. ve Serel gibi markaların sahibi Elginkan Holding Maltepe ve Kartal'da bulanan toplam 78 dönümlük arsalara yapacağı yatırımla en az 600 milyon dolarlık ciro elde etmeyi planlıyor. Dün bir basın toplantısı düzenleyen Holding yöneticileri Hakan Günderen ve Muzaffer Zeren bu bölgede kentsel dönüşüm projesi çerçevesinde çok büyük yatırımlar yapılacağını belirterek duruma göre cironun 1 milyar dolara da çıkabileceğni kaydettiler. 2010 yılında ilk kazmanın vurulmasını beklediklerini ifade eden Zeren, "Henüz tam olarak ne yapılacağına karar verilmedi ancak, konut, iş merkezleri, alışveriş merkezleri ve ofis katları yapmaya uygun bir yer" diye konuştu. 2012 yılına kadar fabrikalarda da 100 milyon euroluk yeni yatırım yapmayı planladıklarını ifade eden Seren, bu yıl ise temkinli davrandıklarını, durumu görüp senenin ikinci yarısından itibaren yatırıma başlayabilecekleri sinyalini verdi.

ŞİRKETİN GELİRİ TÜRK MİLLETİNE..
Şu anda 10 fabrika ve 19 firmaları bulunduğunu ifade eden Zeren, "2009 yılında giderlerimizi kontrol altına almaya karar verdik. Şu anda iç ve dış pazar yaklaşık olarak yüzde 25-30 daralmış durumda. Ancak armatürde bizim pazar payımız yüzde 40'a yakın" dedi. Holding'in tüm gelirinin vakıf aracılığıyla Türk milletine bağışlandığını ifade eden Zeren, "Şirketler tamamen kurumsal ve profesyonel yönetiliyor. Gelirleri ise mesleki gelişim, bilimsel araştırmalar, öğrencilere burs, Türk dili ile ilgili çalışmalara destek sağlıyoruz. Mesleki eğitim konusunda 180 bin kişiye destek verdik" dedi.