kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
1 Nisan 2009, Çarşamba
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Çizerler
Sabah Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Buzz
 
24 Saat
24 Saat
NAZLI ILICAK

Demircan karizmayı çizdirmedi

Ahmet Misbah Demircan'a haksızlık yapıldı. Son ana kadar, televizyonlarda, önce "kaybettiği" anons edildi; sonra da CHP ile başa baş, soluk kesici bir yarış sürdürdüğü, ancak kıl payı farkla öne geçtiği ileri sürüldü. Oysa, Beyoğlu'nda, Demircan'ın oy oranı % 38; CHP'li Mustafa Dolu'nun % 26. Arada 14 bin 150 oy farkı var.
Peki bu yanılgının sebebi ne? Meğer, Beyoğlu İlçe Seçim Kurulu'ndaki sistem arıza yapmış. Bu arada, Cihan Haber Ajansı, Beyoğlu'ndan, tesadüfen CHP'nin ileri olduğu 3 sandıktan oyları alıp, bildirmiş. Uzunca bir süre, o 3 sandığın dışına çıkmayınca, Demircan hep geride görülmüş. Sonradan, ajans, hesaba birkaç sandık daha katmış; bu defa da, % 35'e % 32, Ahmet Misbah Demircan öne geçmiş. AK Parti, Beyoğlu teşkilatında, Sandık Kurulları'ndan gelen mühürlü mazbatalar değerlendirildiği için, Misbah Demircan açık ara önde gittiğinin farkındaymış. Ama, ajans haberleri yüzünden, Başbakan Tayyip Erdoğan bile tereddüde düşmüş.
Televizyonlara ilk yansıyan haberlere göre, herkesin zihninde, hatalı bir değerlendirme mevcut. Demircan, ancak kıl payı farkla kazandı sanılıyor. Oysa, Demircan, rakibinden, tam 12 puan önde . Bir başka ifadeyle, sevimli başkan karizmayı çizdirmedi.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.

Ayrıntılar için lütfen tıklayın