kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
1 Nisan 2009, Çarşamba
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Çizerler
Sabah Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Buzz
 
24 Saat
24 Saat
SEVİLAY YÜKSELİR
SEVİLAY yazıyor

Başkanın adamları...

Seçimin hemen ertesi sonuçlara ilişkin yorumlar almak için telefona sarıldım. Hani, "Eski kurt siyasetçiler nasıl değerlendiriyor bu sonuçları" diye. Çok farklı isimlerin birbirinden bağımsız buluştuğu tek bir nokta yakaladım görüşmelerimde.
O da Başbakan'ın danışmanlarıyla ilgiliydi.
Hatırlarsınız. 2002 seçimlerinde Başbakan Erdoğan'la yola çıkan ve bir an olsun onu yalnız bırakmayan liberal görüşlü bir dörtlü vardı. Cüneyd Zapsu, Ömer Çelik, Egemen Bağış ve Mücahit Aslan. Son iki yıla kadar bu dörtlü Başbakan'ın attığı her adımda yanında olup, onun siyasetine yön verme görevini üstlenmişlerdi.
AB ve ABD ile ilişkiler, Kürt sorunu, laiklik, demokratikleşme gibi Türkiye'nin hassas konularında kafa kafaya verip Başbakan'ın etrafında çember oluşturan bu danışman kadrosu son iki yıldır epeyce uzaklaşmıştı. Bildiğim kadarıyla, içlerinden sadece Mücahit Aslan, Başbakan'a yakın danışmanlık görevini sürdürebiliyor hali hazırda. O da ne kadar etkili emin değilim.
Türkiye genelinde 8 puanlık kaybı, elden kaçan onlarca kenti ve Güneydoğu'daki tabloyu görünce şu soruyu sorgulamak gerektiğini düşünüyorum; "Acaba Başbakan'a danışmanlık yapan yeni ekip onu yanlış yönlendiriyor?"
Mesela merak ediyorum; "Eğer, o kare as Başbakan'ın yanında yer almaya devam ediyor olsalardı bugün Diyarbakır'da ya da diğer Güneydoğu illerinde yaşanılan bu hezimet yaşanır mıydı? Ya da Antalya elden çıkarılır mıydı? Bir önceki yerel seçimde yüzde 50'lerle kazanılmış olan kentler MHP'ye kaptırılır mıydı?"


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.

Ayrıntılar için lütfen tıklayın