kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
1 Nisan 2009, Çarşamba
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Çizerler
Sabah Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Buzz
 
24 Saat
24 Saat
Günaydın  
ELİF KORKMAZEL
Bugün ne pişirsem?

Yeşil püreli somon

Patates ve brokoliyi ayrı ayrı haşlayıp, geniş bir kaba alın. Tereyağı ve sütü bir kaba alıp ısıtın. Daha sonra patateslerin bulunduğu kaba ekleyin. Üzerine rendelenmiş kaşar peynirini, maydanoz, fesleğen, tuz ve karabiber ekleyip blenderden geçirin. Yumurtayı çırpıp, tuz ve kırmızıbiber ilave edin. Una da karabiber ve tuz ekleyin. Somon dilimlerini önce una, sonra yumurtaya ve yeniden una bulayıp, sıvıyağda arkalı önlü kızartın. Yeşil püreyle birlikte servis yapın.

Malzemeler
* 2 dilim somon
* 2 çorba kaşığı un
* 1 adet yumurta
* Tuz
* Karabiber
* Kırmızıbiber Püre için:
* 2 adet patates
* 4 çiçek brokoli
* 1 çorba kaşığı tereyağı
* Yarım su bardağı süt
* 2 çorsa kaşığı kaşar peyniril 2 dal maydanoz
* 1 dal fesleğen
* Tuz
* Karabiber

* * *
Meyveli jöleli pasta
Jöleyi paketin üzerindeki tarife göre hazırlayın. Çukur bir kaseye bir kepçe jöle döküp buzlukta 15 dakika dondurun. Buzluktan çıkarıp üzerine dilimlenmiş muzu yerleştirin. Muzların üstünü örtecek kadar jöle dökün. Tekrar buzlukta 15 dakika dondurun. Buzluktan çıkarıp üzerine çilekleri yerleştirin. Çilekleri örtecek kadar jöle dökün. Bu sıralamayı kaseniz dolana dek tekrarlayın ve her seferinde buzlukta 15 dakika dondurun. Ardından kalan jöleyi de döküp, buzlukta iki saat kadar dondurun. Kaseyi buzluktan çıkarıp, içi sıcak su dolu başka bir kaba bir kez batırıp çıkarın. Jöleniz kasede kıpırdamaya başlayınca servis tabağına ters çevirerek çıkarın.

Malzemeler
* 2 paket limonlu jöle
* 2 adet muz
* Yarım kg. çilek

* * *
Yeşil rüya
Limonata için tüm malzemeyi karıştırıp buzdolabında soğumaya bırakın. Kivileri ve üzüm suyunu birlikte blenderden geçirin. Üzerine soğuttuğunuz limonatayı ekleyip karıştırın. Başka bir kapta süzme yoğurt ve pudraşekerini karıştırın. Kivili, limonlu karışımı servis bardaklarına pay edin. Üzerine yoğurtlu karışımı paylaştırın. Soğutup servis yapın.

Malzemeler
* 4 adet kivi
* 1 çay bardağı üzüm suyu
* Yarım su bardağ ısüzme yoğurt
* 3 çorba kaşığı pudra şekeri
Limonata için:
* 2 çorba kaşığı tozşeker
* 1 adet limonun rendelenmiş kabuğu
* 3 adet limonun suyu
* 1 su bardağı su


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.

Ayrıntılar için lütfen tıklayın