kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
31 Mart 2009, Salı
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Çizerler
Sabah Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Buzz
 
24 Saat
24 Saat
NAZLI ILICAK

Mağlubu çok... Galibi yok gibi

Bence, seçimin kötü sürprizi Antalya Belediye Başkanı Menderes Türel'in kaybetmesiydi. Türel, hemen hemen herkesin gözünde bankoydu. Aslında, 2004 mahalli seçimlerine göre oyu aynı kaldı; gerilemedi. Buna mukabil CHP, Mustafa Akaydın ile büyük bir sıçrama yaptı. Herhalde Tayyip Erdoğan'ı en fazla üzen kayıplardan biri de, Antalya'ydı.
Peki seçimin galibi var mı? Bazı ilâve belediye başkanlıkları almakla birlikte, hem CHP, hem MHP kendi tespit ettikleri çıtanın altında kaldılar. CHP'nin en az % 25'e, MHP'nin de % 20 oranına ulaşması bekleniyordu. CHP'nin birkaç puanlık yükselişi, ağırlıklı olarak, İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya gibi vilâyetlerdeki oy artışından kaynaklanıyor.
Saadet Partisi, Numan Kurtulmuş'un genel başkanlığında, oyunu, 2.3'ten 5.1'e çıkarttı. Böylece, "taze kanın", seçmen tarafından takdir edildiğini göstermiş oldu. Bilemiyorum, diğer partiler bu mesajı alır mı?
Saadet Partisi'ndeki ilâve puanların, tamamen AK Parti'den geldiği muhakkak. Bununla beraber, Erdoğan, stratejisini, Saadet Partisi'ne oy kaptırmamak üzere değil, merkezden beslenecek şekilde kurmalı. Muhafazakârlaşmak yerine, daha liberal politikalar benimsemeli.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.

Ayrıntılar için lütfen tıklayın