kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
30 Mart 2009, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Haber turu

30.03.2009
Düşman kardeşler ortak banka soydu
Batı Şeria'da geçtiğimiz hafta gerçekleşen bir banka soygununun, Filistinli ve İsrailliler'den oluşan ortak bir çete tarafından gerçekleştirildiği ortaya çıktı. Arab Bank'ın Ramallah şubesinde meydana gelen olayda, bankaya giren silahlı ve maskeli 6 kişi 30 bin dolar çalarak olay yerinden uzaklaşmıştı. Soygunculardan 2'si yakalanırken, Filistin polisi, çetenin 5 Filistinli'den ve onların lideri olan bir İsrailli'den meydana geldiğini açıkladı. Geri kalan 4 soyguncunun yakalanması için çalışmalar devam ediyor.

Müslümanlar'a hakarete gözaltı
Hindistan'ın ilk başbakanı Jawaharlal Nehru'nun torunu Varun Gandhi, Müslümanlar'a yönelik hakaret içeren sözlerinden dolayı tutuklandı. Tutuklanmadan önce destekçilerine yaptığı açıklamada sözlerinin arkasında olduğunu belirten 29 yaşındaki Gandhi "Cezaevine gitmeye hazırım" dedi. Öte yandan Gandhi'nin tutuklandığı Uttar Pradeş eyaletinde yaklaşık 10 bin kişilik Gandhi yandaşı polis ile çatıştı. Gandhi, bir seçim mitinginde "Müslümanlar'ın gırtlağını keseceğim" diyerek hakaret etmişti.

Köpeğini gizlice İsrail'e gönderdi
Gazze'de çoğunluğu çocuk ve kadın yaklaşık bin 300 kişinin hayatını kaybettiği İsrail operasyonu sırasında, Ürdün Kralı Abdullah'ın köpeğinin tedavi için gizlice İsrail'e götürüldüğü ortaya çıktı. İsrail kaynakları, Kral Abdullah ve Kraliçe Rania tarafından çok sevildiği belirtilen köpeğin Beyt Dagan kentindeki veteriner hastanesinde tedavi altına alındığını ancak gösterilen çabalara rağmen kurtarılamadığını ve veterinerler tarafından yazılan bir özür mektubuyla beraber Ürdün Kralı'na geri gönderildiğini belirtti.

6 ABD'liye 'işkenceci' davası
İspanya, 6 eski ABD yetkilisini Guantanamo esir kampında işlendiği iddia edilen işkence suçlarına zemin hazırladıkları suçlamasıyla yargılayacak. Sözü geçen yetkililerin içerisinde eski ABD Adalet Bakanı Alberto Gonzalez ve eski ABD Savunma Bakanlığı Müsteşarı Douglas Feith de bulunuyor. İspanya mahkemeleri işkence veya savaş suçları gibi suçlar karşısında, suç ülke dahilinde işlenmemişse de cezai kovuşturma açabiliyor. Tutuklama kararı çıkarsa, sanıklar ABD dışına çıktıklarında tutuklanacak.