kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
30 Mart 2009, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Krizi gören, yazlığını satışa çıkardı

Dilek TAŞ - EKONOMİ
30.03.2009
Ekonomik kriz, Ege ve Akdeniz sahilindeki yazlıkları satışa çıkarttırdı. Yabancılar ve kredisini geri ödeyemeyen yazlıkçılar fiyatları yüzde 30 aşağıya çekti..
Kriz nedeniyle zor durumda kalanlar ilk olarak Ege ve Akdeniz sahilindeki yazlıklarını satışa çıkardı. Başta Kuşadası, Bodrum, Marmaris ve Fethiye olmak üzere, sahil şeridinde yazlık konutlar üzerinde 'sahibinden satılık' ilanlarına her zamankinden daha sık rastlanıyor. Emlak şirketleri, "Bir yandan evini satılığa çıkaranların sayısı hızla artarken alıcı tarafında da hareketlenme var. Şimdilik somut satışlara dönüşmüyor ancak bu dönemde "kelepir yazlık" bulmak isteyenler emlak ofislerini ziyaret ederek fiyat soruyor" diyor. Yazlıklarda en çok satış ilanlarının bulunduğu yerler arasında Kuşadası geliyor. Kuşadası Remax Pasha ofisi yetkilisi Süha Kumbasar, "Portföyümüzde çok sayıda yazlık var. Sahil sitelerinde her sitenin içinde birkaç satış ilanı görmek mümkün" dedi.

DEĞERİN ALTINDA SATIŞ
Kumbasar, Kuşadası'ndaki emlak fiyatlarının yüzde 30 değer yitirdiğini söyleyerek 150-130 bin TL'ye sattığımız dubleks, bahçeli yazlıklar şimdi 90 bin TL'ye kadar düştü" diye konuştu. Kumbasar, özellikle de ülkelerinde zor durumda olan yabancıların aldıkları fiyatın altında değerlere evlerini sattıklarını ayrıca 15 kilometrelik sahil şeridinin el değiştirmeyi bekleyen yazlıklarla dolu olduğunu kaydetti.

* Kuşadası: Fiyatlar yüzde 30 oranında ucuzladı. 130-150 bin TL'lik yazlıkların fiyatı 90 bin TL'ye kadar düştü.

* Bodrum: 2. el yazlıklar kadar birikmiş yazlık stoğu sorun oluşturuyor. 100-150 bin TL'ye bahçeli, dubleks yazlık bulunabiliyor.

* Fethiye: Fiyatlar yüzde 30-40 düştü. 150 bin TL'lik evler 100 bin TL'ye, 120 bin TL'lik evler ise 90 bin TL'ye indi.