kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
30 Mart 2009, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

G20 zirvesine doğru

AA
Giriş Saati : 30.03.2009 15:53
Güncelleme : 30.03.2009 22:12
Yeni Haber
İngiltere'de Müslüman, Hristiyan ve Musevi din adamları ortak bir bildiri yayımlayıp, G20 liderlerine "yoksulları unutmayın" çağrısı yaptı...
Din adamları ortak bildirilerinde, "yoksulların ihtiyaçlarının unutulmasının, geçmişin üzücü hatalarıyla gelecekteki haksız adaletsizliklerin bütünleşmesi olacağı" uyarısını yaparken, devlet adamlarının karşı karşıya bulunduğu güçlüklerin farkında olduklarını da ifade etti.

Aralarında İngiltere Anglikan Kilisesi lideri Canterbury Başpiskoposu Dr. Rowan Williams ve Müslüman toplumunun ileri gelenlerinden Muhammed Abdülbari'nin de bulunduğu 32 imza sahibi, ekonomik ve sosyal sınıf gözetilmeksizin refahın herkes için artırılması adına önlem alınmasını istedi. Dini liderler, piyasa mekanizmalarının gerekleri yerine getirmekle insan onurunun korunması arasındaki "kayıp dengenin" de yeniden yaratılmasını istedi.

Katolik kilisesi lideri Cardinal Murphy O'Connor, "Bu ekonomik güçlüklerin yaşandığı şu günlerde bütün dünya liderlerinin dünyadaki yoksullara verdikleri sözleri unutmamaları büyük önem taşıyor" dedi.

Anglikan Kilisesi lideri Rowan Willams da "Yoksullar için dua ediyoruz ve yapılacak zirvenin daha adil bir dünyanın yaratılmasına hizmet etmesini diliyoruz. Dünyada bu zirveye yönelik olarak ortaya çıkan beklentilerin yerine gelmesini diliyoruz" ifadesini kullandı.

G20 ZİRVESİNDEN ÖNCE TERÖR EYLEMİ İDDİASIYLA GÖZALTI

İngiltere'de polisin G20 zirvesi öncesinde terör eylemi hazırlığı içinde olduğu iddia edilen 5 kişiyi gözaltına aldığı bildirildi.

Devon bölgesinde gözaltına alınan kişilerden ikisinin kadın olduğu kaydedildi. 16 ila 25 yaşlarındaki kişilerin 27-29 Martta yapılan operasyonlar çerçevesinde Pylymouth ve civarındaki ev ve iş yerlerinde yakalandığı belirtildi.

Aranan ev ve iş yerlerinde ele geçirilen silah ve şüpheli maddelere el konulduğu açıklandı.
Polis sözcüsü, hiçbir dini grupla bağlantısı bulunmayan gözaltındaki kişilerin tümünün İngiliz olduğunu ifade etti.

Zanlıların terörle mücadele yasasına muhalefet suçlamasıyla karşı karşıya bulunduğuna işaret edildi.

THE TIMES, TOPLANTIYA KATILACAK LİDERLERİN EŞLERİNİN LİSTESİNİ YAYIMLADI

İngiliz The Times gazetesi, perşembe günü İngiltere'nin başkenti Londra'da yapılacak G20 zirvesine katılacak liderlerin eşlerinin listesini yayımladı ve onlarla ilgili kısa bilgilere yer verdi.

Konuk lider eşleri arasında Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'nin eşi Carla Bruni'nin bulunmayacağını duyuran gazete, Carla Bruni'nin Michelle Obama ile Londra yerine Strasbourg'da NATO zirvesi sırasında tanışmayı yeğlediğini yazdı.

Listenin başında, ev sahibi İngiltere'nin Başbakanı Gordon Brown'ın eşi Sarah Brown'a yer veren gazete, bayan Brown'ın ilk çocuğuna hamile kalana dek halkla ilişkiler alanında çalıştığını hatırlattı.

ABD Başkanı Barack Obama'nın eşi Michelle Obama'nın Princeton Üniversitesi ve Harvard Hukuk Fakültesi mezunu olduğunu anımsatan gazete, Rusya Devlet Başkanı Dimitriy Medvedev'in eşi Svetlana'nın katı bir Ortodoks olduğunu kaydetti.

Listede, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın da adı yer aldı ve Emine Erdoğan'ın eşiyle bir konferansta tanıştığı ifade edildi.