kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
30 Mart 2009, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Cem Yılmaz

Yılmaz: 'Var mısın Yok musun' kutusu mu bu?

30.03.2009
Ünlüler oy kullandı: Cem Yılmaz sandıkların mühürlerini açmak istedi; Avşar hâlâ kararsız olduğunu söyledi, Güler Sabancı "Sonra gelirim" deyip, gitti..
Yerel seçimlerle birlikte ünlüler de üzerlerine düşen vatandaşlık görevlerini yerine getirerek sandık başına koştu. Ünlü komedyen Cem Yılmaz, İstanbul Levent'teki Lütfi Banat İlköğretim Okulu'nda sandık başına geçti. Yılmaz, sandıkları "Var mısın Yok musun" adlı TV yarışma programının kutularına benzetip, mühürleri açmaya kalkınca görevlileri güldürdü. Yetkili memur, oy kullanma sırası gelen Yılmaz'ı "Siz 32'desiniz" diyerek yönlendirince ünlü komedyen "Hayır ben 36 yaşındayım, yanlışlık var" diyerek espri yaptı. ABD'deki seçimlerde Başkan seçilen siyahi lider Obama'nın insanlarda alışkanlık yaptığını söyleyen Yılmaz "Zenci bir aday olsaydı oyumu mutlaka ona verirdim. Ama bakındım, öyle biri yok. Biz de renkli bir aday arıyoruz. Ama Obama kadar renklisine rastlamadım" dedi. Sarıyer'deki Büyükdere Kız Meslek Lisesi'nde hayli çok sayıda ünlü isim oy kullandı. Oyunu vermek için bu okula giden Hülya Avşar hâlâ kararsız olduğunu söyledi. "Genelde parti başkanları konuştukları için asıl konuşması gereken belediye başkan adaylarını dinleyemedik. O yüzden kime oy vereceğim konusunda kararsızım" diyen Avşar, tercihini "O piti piti karamela sepeti" tekerlemesiyle vereceğini belirtip şaka yaptı.

AVŞAR HATA YAPTIĞINI SANDI
Avşar, muhtarlık seçimi için verdiği oyla belediye başkanı ve il genel meclisi seçiminde kullandığı oyu aynı zarfa koyduğunu düşünerek hata yaptığını sandı. Ancak ünlü sanatçı sandık görevlilerinden oyunu doğru kullandığını; iki farklı zarf attığını öğrenince sevinerek "Oyum boşuna gitmediği için mutluyum" dedi. Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı da dün Büyükdere Kız Meslek Lisesi'ndeydi. Okula saat 16.00'da gelen Sabancı, oy vereceği sandığı bulup sıranın kendisine gelmesi beklemeye başladı. Ancak uzun süre bekleyen Güler Sabancı "Daha sonra gelirim" diyerek okulu terk etti.

ERBİL'İN KORKUTAN ŞAKASI
Yeniköy'deki Orgeneral Emin Alpkaya İlkokulu'nda eşi Tuğba Erbil'le oyunu kullanan şovmen M. Ali Erbil ise nüfus cüzdanını sandığın içine atmaya kalkınca, görevli memur heyecanlandı. Sandık görevlisini korkutan Erbil "Şaka yaptım" diyerek herkesi sakinleştirdi. İstinye'de oyunu kullanan şarkıcı Yeşim Salkım ise "2010'da İstanbul Kültür Başkenti olacak. Hangi aday seçilirse seçilsin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı'nı zorlu bir süreç bekliyor" diye konuştu.

Özlem AVCI / Özlem ESMERGÜL / Mustafa DERYAHAN / MAGAZİN