kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
30 Mart 2009, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Obama, G20 ülkelerini birleşmeye çağırdı

AA
Giriş Saati : 30.03.2009 12:08
Güncelleme : 30.03.2009 22:12
Yeni Haber
ABD Başkanı Barack Obama, G20 ülkelerini dünyayı tehdit eden ekonomik krize karşı birleşmeye çağırdı...
İngiltere'nin başkenti Londra'ya gelmesine bir gün kala Financial Times gazetesine konuşan Obama, G20 zirvesinde ekonomik toparlanmaya önayak olacak bir plan ortaya konması konusunda iyimser bir dil kullandı, ABD ile başta Almanya ve Fransa olmak üzere Avrupa ülkeleri arasında büyük bir fikir ayrılığı yaşandığına dair iddiaları da yalanladı.

Bütün dünya liderlerinin küresel ekonomiyi toparlamak için güçlü bir ''birlik mesajı vermesi gerektiğinin'' farkında olduklarını ifade eden Başkan Obama, dünya ekonomisinin desteklenmesi için hazırlanması söz konusu edilen teşvik paketleriyle ilgili olarak ülkeler arasında görüş ayrılığı yaşanmasının ise doğal olduğunu söyledi.

Obama, Almanya Başbakanı Angela Merkel ve Fransa Cumhurbaşkanı Nicholas Sarkozy ile daha çok teşvik ve yeni düzenlemelerin yapılması konusunda işbirliğine gidilmesi üzerinde anlaşmaya vardıklarını da belirterek, ''Hem teşvike hem de düzenlemelere ihtiyacımız var. Tam önümüzde duran sorunlarla ilgilenmeli ve bu tür çöküşlerin yaşanmasına engel olabilmek için gerekli adımların atıldığından emin olmalıyız'' dedi.

Bu arada FT, zirvenin taslak halindeki sonuç bildirgesini ele geçirdiğini de öne sürdü. Gazetede yer alan taslak metne göre, bildirge Avrupa ülkelerinin itirazlarını yansıtacak ve mali teşvik konusunda spesifik bir plan içermeyecek.