kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
30 Mart 2009, Pazartesi
Sabah
 
Haberler Spor Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Magazin Sağlık Televizyon Yazarlar Kültür Sanat
 
24 Saat
24 Saat
Hakan Aysev: "Zamanında İbrahim Tatlıses için de İborotti dediler. Ne kadar saçmaydı, Ne Pavarotti onun gibi türkü söyleyebilir ne de Tatlıses opera söyleyebilir..."

Şifacıyla doktor kıyaslanır mı?

İlker GEZİCİ
29.03.2009
Ünlü opera sanatçısı Hakan Aysev, Ferhat Göçer'le kendisini kıyaslayanlara veryansın etti: Bizim kulvarlarımız çok farklı, kıyaslamak yanlış!..
Geçtiğimiz günlerde çıkardığı altı şarkılık pop albümüyle gündemde olan opera sanatçısı Hakan Aysev, Ferhat Göçer'le karşılaştırılmaktan rahatsızlık duyduğunu söyledi.

İyi bir şarkıcı
"Ferhat Göçer'le karşılaştırılmak önceleri beni çok sinirlendiriyordu ama daha sonra kulvarlarımızın farklı olduğunu anlatmaya çalıştım" diyen Aysev, şunları söyledi: "Onu küçümsemek istemiyorum, çok iyi beste ve albümleri var. İyi de şarkıcı ama ben 21 yıldan beri opera söylüyorum. Göçer opera sanatçısı değil, o bir pop sanatçısı. Eğer bu karşılaştırmayı yaparsanız, yıllardan beri çok cüzi maaşlarda devlet sanatçısı olup devlet operalarını omzunda götüren insanlara ayıp etmiş olursunuz." Göçer'in de kendisine tenor demediğini söyleyen Aysev, devam etti: "Tenorum demesi için her şeyi bırakıp bir yıl teknik eğitim alması gerekir. Biz şifacılarla doktorları karşılaştırıyor muyuz? Biz dört saat boyunca iki bin kişiye mikrofon kullanmadan söylüyoruz, o müzik bir kondisyon gerektirir"

FERHAT GÖÇER FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYINIZ...

HAKAN AYSEV FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYINIZ...
Haberin fotoğrafları