kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
29 Mart 2009, Pazar
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Çizerler
Sabah Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Buzz
 
24 Saat
24 Saat
Pazar SABAH  
METİN SEVER

Erke dönencesi ile havuçlu tarçınlı kek

Geçen hafta bıraktığımız yerden başlayalım.
Issız Adam filminin erkek kahramanı Alper'in, Ada'ya havuçlu tarçınlı kek yapmasıyla, emekli generallerin erke dönencesi arasında nasıl bir alaka var?
Metaforun dibine vurduğumun farkındayım ama alaka 'kel' değil.
Biz senaryosunu yazalım. Aklınıza yatmazsa canınız sağ olsun.
SAHNE 1: Artık zamanın ruhu değişti. 'Issız generaller', radyo evini ele geçirerek darbe yapamayacaklarını; 'Issız adamlar' ise büyülü atmosferler yaratmadan hedefe varamayacaklarını biliyor. Issız Adam filminin kahramanı Alper de, yeni tanıştığı Ada'ya kendi elleriyle yaptığı havuçlu tarçınlı kek götürerek, karşındakinin gardını düşürmeye çalışıyor. Ucuz ama kafa karıştırıcı bir yöntem. Nitekim sonuç alıyor. Bu yönteme "Araçsal aklın" ürünü olduğu için 'kekleme' de diyebiliriz!
SAHNE 2: Tarih 21 Kasım 2006. Gazetelere çarşaf çarşaf ilan verip merak ve heyecan uyandıran Erke şirketi, 'çağın icadı'nın tanıtımını yapıyor. Emekli paşalar Muhittin Fisunoğlu, İsmail Hakkı Karadayı, Fikret Özden Boztepe, Rasim Betil, Necati Özgen, Köksal Karabay, Kemal Yavuz, eski Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Vural Savaş en ön sırada. Şirketin danışmanı emekli Tümgeneral Çetin Uğural, 20 yıldır gizli tuttukları araştırma sonucunda yakıt olmadan enerji üretebilen bir makine geliştirdiklerini söylüyor. Üstelik yüzde 100 yerli olanaklarla.
Düşünsenize, bu bir devrim!
Evrenin temel kanunları değişecek! "Hiçbir şey yoktan varolmaz, varolan hiçbir şey yok olmaz," yasasının pabucu dama atılacak! Bedava enerji elde edilecek!
İnsan hangi birine sevinsin! 'Çağın icadına' mı, bedava elektriğe mi? Yoksa bunun orijinal Türk ruhunun eseri olmasına mı?
Çetin Uğural, "petrol savaşını bitirecek, yakıtsız yani bedava elektrik üreten bu motorun" en geç 2007 sonuna kadar ortaya çıkmış olacağını da taahhüt ediyor.
Bu da etkileyici ve kafa karıştırıcı değil mi? Aynen havuçlu tarçınlı kek gibi.
SAHNE 3:
Peki, emekli generallerin havuçlu tarçınlı kekinin pişme tarihi, size tuhaf gelmedi mi? Niçin 2007? O tarihte birçok gazetede yer alan ABD'deki Hudson Enstitüsü senaryolarını hatırlayın. Zeyno Baran imzasıyla yayınlanan yazılarda Türkiye'de 2007 yılında bir askeri darbe olasılığının yüzde 50 olduğu yazıyordu. Artık ortaya çıkan belgeler de gösteriyor ki 'ıssız generaller', demokrasinin canına ot tıkama hazırlığındaymış. Darbe kapımızdan dönmüş. Darbe gerçekleşse erke dönencesi de fırına verilecekti. Nasıl ki havuçlu tarçınlı kek Ada'nın gözbağı olduysa, erke dönencesi de darbenin gözbağı, mitosu olacaktı.
Çünkü Alper'in şehvet temelli şişkin egosunun gözbağına ihtiyaç duyması gibi; şefkat yoksunu tüm otoriter ve totaliter rejimlerin de mitosa ihtiyacı vardır.
Yüceltme ve gaz verme; hem gündelik faşizmin hem de faşizmin kitle ruhunun vazgeçilmezlerindendir.
Alman ırkının üstünlüğü bu gözbağlarının şahikasıdır.
Cumhuriyet'in ilk yıllarındaki Güneş Dil Teorisi, Türk Tarih Tezi de aynı kapıya çıkar.
27 Mayıs darbesinin otomobili "Devrim" de aynı şekilde...
Mitoslar kitlelere aldanım ve kaçış imkânı verir.
Bu arada 27 Mayıs'ın 'Devrim arabasına' ve Alper'in havuçlu kekine çok da haksızlık etmeyelim. Çünkü ikisinde de ortada hiç olmazsa görünen, maddi bir şey var. Birinde çalışmasa da bir araba, diğerinde ise üç yumurta, bir su bardağı şeker, üç su bardağı un, iki tane rendelenmiş havuç, bir yemek kaşığı tarçın, bir paket kabartma tozu, bir paket vanilya, bir su bardağı sıvı yağ. İyi kötü bir emek. (Bu arada, filmden sonra havuçlu tarçınlı kek patlaması yaşanmış. İşte malzemesi. Bu da benim size güzelliğim olsun.!)
Erke dönencesi ise külliyen yalan. Ver gazı, yalandan kim ölmüş durumu.

VE PERDE KAPANDI:
Neysi ki, 'mahallenin iyi çocukları', darbeye vize vermeyince paşaların havuçlu tarçınlı keki fırında yandı!
Erke şirketi, internet sitesine, "Buluşumuzun, Türk milleti ve tüm insanlığın faydasına sunulabileceği uygun ortamın hazırlanmasıyla ilgili çok yönlü çalışmalarımız, öngörümüzün aksine 2007 içerisinde gerçekleşemeyecek," notunu düştü.
Dikkatinizi çekerim: "Uygun ortamın hazırlanamayışı."
Perde kapandı ama siz yine de bir generalin emekli olurken yanına alacağı üç şeyden birinin erke dönencesi olacağını unutmayın. 'Issız' olmayanlar, lütfen üstüne alınmasın.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.

Ayrıntılar için lütfen tıklayın