kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
28 Mart 2009, Cumartesi
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Çizerler
Sabah Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Buzz
 
24 Saat
24 Saat
MAHMUT ÖVÜR

Üç başkan üç hayal

Önceki gün AK Parti'nin İBB Başkanı Kadir Topbaş ve 39 ilçe belediye başkan adayıyla birlikteydik. Günlerdir medyada başkanlar İstanbul'a ilişkin projelerini anlatıyor. Yerel seçimlerin ağırlıkla projeler üzerinden yürütülmesi sevindirici.
Tabii bunların ne kadarının hayata geçirileceği de önemli.
Bu açıdan ilgimi çeken birkaç nokta var. En başta da Topbaş'ın verdiği sözler dikkat çekiyor.
Topbaş, sık sık Haydarpaşa ve Galataport gibi önemli projeleri İstanbullulara danışacağını söyledi.
Bir de Cumhuriyet dönemini yansıtan simgesel bir proje sözü verdi: Harem'e Sydney'deki opera binası benzeri bir opera binası yapmak.
Bakalım dediklerini gerçekleştirecek mi? Aynı şekilde çarpıcı bir proje sözü de Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay'dan geldi. 5 yılda Küçükçekmece'ye 4 tiyatro salonu ve kültür merkezi kazandırdıklarını söyleyen Yeniay, seçimi kazanırsa ikinci dönemde gelip geçen her başkanın söylediği "Venedik" hayalini gerçekleştirmek istiyor. Yani Küçükçekmece Gölü ile Marmara Denizi'nin birleştiği mekânı "Eğlence ve aktivite Merkezi"ne dönüştürmek.
Bakırköy'ün AK Partili Belediye Başkan Adayı eski TİM Başkanı Oğuz Satıcı ise farklı bir sözle Bakırköylülerin karşısına çıkıyor. Satıcı, ilk işinin Bakırköy'de yaşayanların, daha doğrusu tüm İstanbulluların korkulu rüyası olan depreme karşı bir "Deprem İmar Yasası" çıkarmak olduğunu söyledi.
Eğer bu çaba Bakırköy'de bir sonuca ulaşırsa İstanbul için önemli bir deneyim olacak. Seçim sonrasında bunları da yakından izleyeceğiz.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.

Ayrıntılar için lütfen tıklayın