kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
27 Mart 2009, Cuma
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Emlak Buzz
 
24 Saat
24 Saat
Konserde bol bol hüzünlenip, birine sarılma ihtiyacı duyarak salondan ayrılabilirsiniz.

Hayatınıza soundtrack olur

ÖZGÜR ÇAKIR
12.02.2009
Indie rock'ın hüzünlü çocukları Tindersticks, çarşamba akşşamı Cemal Reşit Rey sahnesinde. Bu konserde hayatınız gözlerinizin önünden şarkılar halinde geçebilir..
90'lı yılların başlarında Britanya topraklarında indie rock müziğine farklı yorumlar getiren onlarca grup filiz vermeye başladı. Bu gruplardan bazıları özgün tarzlarıyla bugüne kadar ayakta durmayı başardı. Öyle ki kendi isimleri birer 'tür' haline gelen bu müzisyenler, kendilerinden sonra gelen onlarca yeni gruba da ilham verdi. Nottingam kökenli grup Tindersticks de bunlardan biri.
Türkiye'de de 90'ların ortalarından itibaren kendi çapında bir hayran kitlesi edinen ve daha önce de konser veren Tindersticks, beş yıl aradan sonra çıkardıkları son albümleri Hungry Saw'un Avrupa turnesi kapsamında 18 Şubat Çarşamba akşamı Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda sahne alacak.
90'ların başında kurulan Tindersticks, yaylı enstürman düzenlemeleri, trompet ve vibrafon gibi enstrümanları indie rock'a yedirerek melankoli dozu yüksek parçalarıyla dikkat çekmeye başlamıştı.
1993'te çıkardıkları kendi adlarını taşıyan albümle adını duyuran grup, bir anda indie rock'ın aranan hüzün damarı haline gelmişti. Özellikle Curtains isimli albümleriyle Britanya sınırlarını aşarak tüm dünyaya adını duyuran grup, Simple Pleasure ve Can Our Love albümleriyle de bu başarısını perçinleştirdi; No More Affairs, Another Night In, Tiny Tears ve Travelling Light gibi şarkıları da birer indie müzik klasiği haline geldi.
Son albümleri Hungry Saw'da da birkaç albümdür özlenen hüzün tonlarına geri dönen grubun başarısında, melodik altyapısının dışında vokalist Stuart A.
Staples'ın her yanından buğu fışkıran ve kırılganlığıyla dikkat çeken bariton sesinin de payı büyük. Tindersticks dışında solo çalışmalara da imza atan Staples'ın sesinin bugün artık Nick Cave, Tom Waits ve Leonard Cohen gibi seslerin yanında anılıyor olması kesinlikle bir tesadüf değil.
Hiç acele edilmeden basılmış notalardan oluşan melodiler ve harika bir vokale bir de sanki bir şairin elinden çıkmışcasına özenle yazılmış ve edebi niteliği olabilecek şarkı sözleri de eklenince Tindersticks büyüsünün formülü ortaya çıkmış oluyor. Grup bu formülü bazen o kadar acılı bir hale getiriyor ki, tek handikaplarını da bu oluşturuyor belki. Büyü birden sizi içine çekiyor ve başta aşk ve ayrılık gibi bilumum acınıza ve hayatlarınıza soundtrack olabilecek bir hal alabiliyor. Çarşamba akşamı sahne alacak grubun hem canlı performansını dinlemek hem de ruhunuzu iyice bir çitiletmek için kendinizi Tindersticks'in müziğinin kollarına bırakın; gerisini onlar halledecektir zaten.