kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
26 Mart 2009, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Haber turu

26.03.2009
Sanayide en kötü dönem geride kaldı
Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Nurettin Özdebir, sanayi üretimi açısından en kötü dönemin geride kaldığını söyledi. ASO'nun aylık Oda Meclisi toplantısında konuşan Nurettin Özdebir, geçen ayki meclis konuşmasında 'ekonominin serbest düşüşte' olduğunu söylediğini anımsatarak, bazı verilere bakıldığında ekonomideki kötü gidişin hız kestiğine ya da serbest düşüşün bittiğine ilişkin işaretler olduğunu kaydetti. "İçeride de çeşitli risklerin varlığını göz ardı edemeyiz" diyen Özdebir, 2009 yatırımlarına yüzde 100 yatırım indirimi uygulaması getirilmesini istedi.

Borç finansman riski zorluklarla dolu
Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, Türk şirketlerinin dış borçlarının finansmanında karşılaşacağı zorlukların artabileceğini ve 26.4 milyar dolarlık dış borcun vadesinin bu yıl dolacağını belirtti. Fitch, liradaki değer kaybından materyal olarak en çok zarar görmeye açık olan şirketlerin Vestel, Doğan Yayın Holding, Doğuş Holding, Anadolu Efes, Yaşar Holding, Hürriyet ve Coca-Cola İçecek olduğunu ve bu durumun şirketlerin kredi notlarında

'Nereden buldun'u ima etmezse çağırırız
Devlet Bakanı Mehmet Şimşek, "IMF ile bir anlaşma olacaksa krediyi içeren bir stand-by programı olur, süresi 18 ay-3 yıl arasında olabilir" dedi. Mehmet Şimşek, çapraz denetim konusunda 'nereden buldun'u ima etmeyecek şekilde bir noktaya varıp Başbakan Erdoğan'ın olurunu aldıktan sonra IMF heyetini davet edeceklerini kaydetti. Şimşek ayrıca, esas unsurlar ve ilkeler üzerinde bir anlaşmaya varmadan IMF misyonunu davet etmeyi tercih etmediğini dile getirdi.