kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
26 Mart 2009, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

AYatırım maaşları yüzde 30 indirdi, çalışanlar isyan etti

KERİM KARAKAYA
26.03.2009
Alternatif Yatırım, maaşların nisan ayından itibaren yüzde 30 indirmeyi planladığını açıklaması çalışanı isyan ettirdi. Maaş indirim kararı birim müdürlerine bildirildi..
Anadolu Grubu'nun iştiraklerinden olan Alternatif Yatırım, nisandan itibaren çalışanların maaşlarını düşürmeye hazırlanıyor. Edinilen bilgiye göre ocakta satış departmanında görevli 7 kişinin işine son verilen şirkette, şimdi de çalışanların maaşında yüzde 30 indirime hazırlıkları yapılıyor. A Yatırım Genel Müdürü Metin Ayışık'ın maaşlarda indirim kararını hafta başında departman müdürleri ile yaptığı toplantıda açıkladığı öğrenildi. Alınan bir diğer bilgi ise resmi açıklamanın nisanda yazılı olarak tebliğ edileceği...

ÇALIŞANLAR İSYAN ETTİ
Alternatif Yatırım'ın mali olarak önemli bir sıkıntısı olmadığını ileri süren çalışanlar, maaş indirimi sonrası rahatsızlıklarını dile getiriyor. Yine Anadolu Grubu bünyesinde faaliyet gösteren Alternatif Bank'ta çalışanların maaşına yüzde 10 zam yapılmasına dikkat çeken çalışanlar kendi maaşlarında indirime gidilmesiyle ilgili olarak yönetimi suçluyor. Edinilen bilgiye göre maaşında indirime gidilecekler arasında çaycılar bile var. Ayatırım personeli arasında, kararın şirketin yıllık olarak holdinge ödemesi gereken 900 bin TL'yi denkleştirmek amacıyla alındığı konuşuluyor. Bu arada konuyla ilgili olarak görüşlerine başvurduğumuz şirketin genel müdürü Ayışık ise sorularımıza yanıt vermedi.

ZARARI 2 MİLYON TL
1996 yılında kurulan Alternatif Yatırım'ın 5 şubesi ve 69 çalışanı bulunuyor. Şirket yatırım danışmanlığı ve portföy yöneticliliği dahil bütün aracılık yetki belgelerine sahip. 2008 yılı mali tablolarını açıklamak üzere olan şirket, 2008'in ilk 9 ayında 2 milyon TL zarar açıklamıştı.