kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
24 Mart 2009, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Van'da fırtına hayatı olumsuz etkiledi

AJANSLAR
Giriş Saati : 24.03.2009 11:56
Güncelleme : 24.03.2009 23:22
Yeni Haber
Van'da etkili olan fırtına ve yağış hayatı olumsuz yönde etkiliyor. Öğrenciler okullarına gitmekte güçlük çekerken, balıkçılar iş başı yapamadı...
Van'da birkaç günden beri etkili olan bahar havası, yerini yüksek kesimlerde kar, şehir merkezinde ise yağmura bıraktı.

Dün akşamdan itibaren saatte 80 kilometre hızla esen rüzgar, hayatı olumsuz yönde etkiliyor. Rüzgar, şehir merkezine göre daha yüksek rakıma sahip olan Edremit ilçesinin Erdemkent Mahallesi'nde bazı binaların çatılarının hasar görmesine neden olurken, sabah saatlerinde etkili olan kar yağışı ile birlikte okullarına giden öğrencilere zor anlar yaşattı. Balıkçılar ise zaman zaman dalga yüksekliği 2 metreyi bulan Van Gölü'nde iş başı yapamadı.

Meteoroloji Van Bölge Müdürlüğü yetkilileri, saatte ortalama 80 kilometre hızla esen rüzgarın öğle saatlerine doğru etkisini kaybetmesini, ardından birkaç saat şiddetli yağış beklediklerini belirtti. Rüzgar ve yağışın akşam saatlerine doğru tamamen etkisini kaybedeceği tahmin ediliyor.

SİVEREK'TE SAĞANAK YAĞIŞ HAYATI OLUMSUZ ETKİLEDİ

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde, sağanak yağış nedeniyle bir bölümü su altında kalan yoldan geçemeyen 2 servis aracı, öğrencileri okula ulaştıramadı. İş makineleriyle kurtarılan öğrenci servisleri köye geri döndü.

Dün geceden bu yana aralıklarla etkili olan sağanak yağış, zaman zaman hayatı olumsuz etkiledi. Köy yollarında kimi zaman bazı araçların yolda kaldığı ilçede, Peynirci köyünden taşımalı eğitim kapsamında Siverek ilçe merkezi ve Konurtepe Köyü İlköğretim Okuluna öğrenci taşıyan 2 minibüs de sabah saatlerinde aşırı yağıştan dolayı çamura saplandı. Köylere Hizmet Götürme Birliği araçlarıyla kurtarılan minibüsler, bir bölümü su altında kalan yoldan karşıya geçemedi. Kurtarma çalışmalarının uzun sürmesi, ders saatinin de bitimine yaklaşması dolayısıyla servis köye geri döndü.

Servis sürücülerinden Mehmet Remzi Gençoğlu, 25 kilometrelik yolun 17 kilometresinin asfalt olduğunu belirterek, ''8 kilometre ise tamamen toprak yol. En küçük bir yağışta araçlarımız çamura saplanıp mahsur kalıyor'' dedi.

Bu arada, içerisinde bir hastanın bulunduğu otomobil ise Diyarbakır'dan Peynirci köyüne gitmeye çalışırken yolda mahsur kaldı. Söz konusu araç, çevredeki köylülerin yardımıyla kurtarıldı.