kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
23 Mart 2009, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Haber turu

23.03.2009
PKK'ya yataklıktan yargılanan DTP'li Yunanistan'da tutuklandı
PKK'ya 'yardım ve yataklıktan' yargılanan Demokratik Toplum Partisi (DTP) MYK üyesi ve Malatya İl Başkanı Kemal Çalgan, önceki gün Yunanistan'a kaçak yollarla girmek isterken yakalandı. DTP'li Çalgan, Yunanistan'da cezaevine gönderildi. Malatya'da 2007 yılında yol kontrolü yapan polise iki PKK'lı ateş açmış ve çatışma çıkmıştı. Çatışmada bir terörist öldürülürken, diğeri sağ ele geçirildi. Sağ ele geçirilen PKK'lı teröristin ifadeleri doğrultusunda gözaltına alınan Kemal Çalgan, PKK'ya yardım ve yataklık suçundan tutuklandı. Daha sonra serbest kalan ancak süren davası nedeniyle hakkında yurtdışı çıkış yasağı bulunan Kemal Çalgan, önceki gün Yunanistan'a kaçak yollarla girmek istedi. Ancak güvenlik makamlarına yakalanan Çalgan tutuklanırken, Yunanistan'a iltica talebinde bulunduğu bildirildi.
Tahir ÖZÇELİK / MALATYA

Sahte rakı bir hafta içinde dördüncü kurbanını dün aldı
Bursa'da bir hafta içinde sahte rakıdan ölenlerin sayısı dörde ulaştı. Mudanya ilçesinde 5 gün önce ormanlık alanda rakı içen Saip Telli (59) ve Hasan Erdem (78) gözlerinin görmediği söylemeleri üzerine hastaneye kaldırılmış ancak kurtarılamamıştı. Ardından Mustafa Kemal Paşa ilçesinde İsmail Güven (50) sahte rakıdan bir haftadır yattığı hastanede öldü. Dün de yine sahte rakı içince Muradiye Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Nazmi Kahraman (36) kurtarılamadı. Güvenlik güçleri de yaptığı operasyonlarda sahte rakıyı satan büfeciler M.Ö ve H.K'yı tutuklarken 53 şişe sahte rakı ve 620 şişe sahte viski ele geçirdi. Yine büfeci İ.Ö, sahte içki dağıtımını yapan M.Y de gözaltına alındı. İstanbul Kartal'da sahte içki üreten imalathane basıldı. İmalathanenin sahibi olduğu belirlenen H.S. ise aranıyor.
Tuna ÇAM / SABAH

Esenler'de yol kenarında bulunan variller panik yarattı
Esenler'de yol kenarında bulunan 3 varil paniğe neden oldu. Kimyasal atık riski taşıyan ve üzerinde "sentetik tiner" yazılı variller incelenmek üzere belediye ekiplerince katı atık deposuna götürüldü. Esenler Sarıgöl Caddesi üzerindeki boş arazide yol kenarına bırakılmış 3 varil bulan vatandaşlar itfaiye ve polise haber verdi. Variller, itfaiyeye ait bir araçla bölgeden alınırken, yükleme sırasında özel kıyafetli kimyasal madde uzmanının oksijen tüpü takarak müdahalede bulunması dikkat çekti. 3 adet varil Altınşehir'de bulunan Katı Atık Depolama Merkezi'ne gönderildi. Varillerin için de ne olduğu incelemenin ardından ortaya çıkacağı bildirildi. Olay yerinde inceleme yapan görevliler varillerin gece saatlerinde bırakıldığını ve cadde üzerinde belirli aralıklarla bulundukları belirtti.
Erdoğan YAPIK /SABAH